Muş'ta lale festivali

Güncelleme Tarihi:

Muşta lale festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 11:43

Muş'ta lale festivali

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL / KORKUT, (Muş), (DHA)-MUŞ’un Korkut ilçesinde Belediye ile Kaymakamlık tarafından düzenlenen ve Muş Alparslan Üniversitesi ile İl Kültür Turizm Müdürlüğünün de katkı sunduğu lale festivalinin bu yıl 4'üncüsü yapıldı.
    İlçe merkezinde Muş Valiliği’nin mehteran gösterisi ardından konuşan Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık (AKP), lalenin barışı ve dostluğu simgelediğini ifade ederek lalenin hattatların çizimine de konu olduğunu söyledi. Lalenin Muş ovası ve ilçeleri ile civar köylerde yetiştiğini kaydeden Başkan Arık, “Lale, küsleri barıştıran, gönülleri birleştiren en önemli bağdır. Umarım dünyanın ihtiyacı olan adalet, hakkaniyet ve insanca bir düzen için bu tür festivaller mesaj olur. Tüm İslam coğrafyasına bir barış mesajı verilir" diye konuştu.
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılının aralık ayında "Muş 1071" ismi ile tescillenen lale festivaline yağmura rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivale katılanlar, yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti. Festivalin ardından vatandaşlar Muş Lalesinin yetiştiği yerlerde fotoğraflar çektirdi.
    Festivale Muş Vali Vekili Ali Sakar, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ ve kamu kurumlarının yetkilileri de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!