Muş'ta kadınlar okuma- yazma öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Muşta kadınlar okuma- yazma öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 11:26

Muş'ta kadınlar okuma- yazma öğreniyor

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ, (DHA)- MUŞ Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde açılan Kadın Okuma- Yazma kursları yoğun ilgi görüyor.

Okuma- yazma kurslarına katılanlardan Nermin Subaşı “SODES Kadın Merkezi’nde açılan okuma yazma kursuna yazıldım. 50 yaşındayım. Kursa katılmaktaki  amacım, okuma yazmayı öğrenip, ilkokul diplomasına sahip olmak. Kimi kursiyer arkadaşlarımız, evli olduğu için çocuklarıyla beraber kursa geliyorlar. Okumanın yaşı yoktur. Şimdi kursta öğrendiklerimin sayesinde bir yere gittiğim zaman zorluk çekmiyorum. Daha önceleri evden dışarı çıkamıyorduk. Şimdi kadınlarımız her yerde var” diye konuştu.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülperi Meriç ise kurslarla ilgili olarak “Lisede ders vermekten çok burada olmam benim için daha mutluluk verici. Çünkü insanların sıkıntılarını dinlemek ve insanları dertten kurtarmak büyük bir mutluluktur. Kursa gelen kursiyerlerimiz okuma yazma bilmedikleri için büyük bir sıkıntı yaşıyordular. Gittikleri yerlerde kendilerini ifade edemediklerini söylüyorlardı” dedi.



FOTOĞRAFLI



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!