MUŞ HABERLERİ

Muş'ta "Gıda Güvenliği ve Kesim Hijyeni" toplantısı

AA / Sabri YILDIRIM
19.12.2014 - 12:03Son Güncelleme :

YEREL HABERLER MUŞ

AA / Sabri YILDIRIM

MUŞ (AA) - Muş'ta "Gıda Güvenliği ve Kesim Hijyeni" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendiği bildirildi.

Toplantı hakkında yazılı açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, güvenilir gıdanın önemine dikkat çekti.

Tüketiciye sağlıklı, güvenilir ve hijyenik gıda sunulması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Çolakoğlu, mezbahalar dışında ilkel şartlarda oluşturulan kesim yerlerine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Çolakoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kasap, market gibi karkas veya parçalanmış olarak satılacak etlerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylanmış kesimhanelerde, mezbaha, kombine veya resmi yetkilendirilmiş veteriner hekim kontrolünde kesilmesi gerekiyor. Bu sebeple kaçak kesimlerin önüne geçilecek. Halk sağlığı her şeyden önde. Bunu sağlamak hem kasaplar hem de bizim için önemli bir kamu görevidir."

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Muş haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Muş haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Muş'ta "Gıda Güvenliği ve Kesim Hijyeni" toplantısı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

MUŞ NAMAZ VAKİTLERİ

13 Aralık 2017, Çarşamba
  • İmsak
    05:32
  • Guneş
    07:17
  • Öğle
    12:19
  • İkindi
    14:46
  • Akşam
    17:01
  • Yatsı
    18:34
Sayfa Başı