Muş'ta 3 terörist yakalandı

Muş'un Bulanık ilçesinde 3 terörist yakalandı.

Bulanık ilçesinde alınan istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, daha önce tespiti yapılan PKK'lı guruba operasyon düzenledi. Erentepe beldesi ile Günbatmaz köyü kırsalında jandarma ve özel harekat polislerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 3 terörist gözaltına alındı.

İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez, operasyon sırasında kaçan 1 terörist için bölgede başlatılan operasyonların devam ettiğini söyledi.

Kaymakam Görükmez, “Güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan operasyonda, Erentepe beldesi ile Günbatmaz köyü kırsalında tespit edilen 8 kişilik PKK'lı grupa operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 3 terörist sağ ele geçirilirken bir terörist kaçmayı başardı. Kaçan terörist için operasyonlar devam ederken, teröristlere yardım ve yataklık eden 6 kişi de gözaltına alındı. Bunların sorgulamaları devam ediyor. Alınan istihbarata göre, bölgemizde 8 kişilik bir terörist grubu olduğu biliniyor” diye konuştu.

Öte yandan, Bulanık Erentepe Jandarma Karakolu'nda bulunan teröristlerin İl Jandarma Komutanlığı'na getirildikleri öğrenildi.
Yazarın Tüm Yazıları