Müslümanlara saldırılar ayrı kaydedilecek

Güncelleme Tarihi:

Müslümanlara saldırılar ayrı kaydedilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 09:35

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ocak ayından başlayarak, Yahudilere olduğu gibi Müslümanlara ve onlara ait kuruluşlara yönelik saldırılara ilişkin istatistiğin ayrı tutulacağını söyledi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı de Maiziere, Berliner Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, bu saldırılara ilişkin istatistik bilgilerinin ‘siyasi içerikli suçlar’ kapsamında değerlendirileceğini kaydetti. Böylelikle Müslümanlara yönelik saldırıların sayısında artış olup olmadığını görmeyi hedeflediklerini söyledi. Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılara ilişkin kayıtlar şimdiye dek ayrı tutulmuyordu.

de Maziere, İslam Konferansı’na paralel olarak konunun Birlikte Güven içinde Yaşama başlığı altında görüşüldüğünü belirtti. İnançlarını yerine getiren Müslümanlara yönelik düşmanlığın kabul edilemeyeceğini vurguladı.

MESAFE KOYMALARINDAN MEMNUNUZ

Almanya’da Müslümanlara ait örgütlerin teröre mesafeli bir tutum izlemesini de memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Bakan de Maiziere, bunun yanı sıra mültecilerin Alman toplumuna uyum sağlamasında Müslüman örgütlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

YEŞİLLER: GEÇ AMA OLUMLU

Alman Meclisi Yeşiller partisi grubu Göç ve Din Politikaları Sözcüsü Volker Beck, Maiziere’nin planlarını “Geç olması hiç yoktan iyidir” diye değerlendirdi. Beck, “Müslümanlara yönelik on yıllardır körüklenen nefretin İçişleri Bakanı tarafından şimdi bir tehdit görülmesi oldukça saçma” dedi. Beck, bütün Müslümanların töhmet altında bırakılmaması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!