Müslüman Bilim Adamlarını Tanıtan Atölyeler Başladı

Güncelleme Tarihi:

Müslüman Bilim Adamlarını Tanıtan Atölyeler Başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 16:25

KOCAELİ BİLİM MERKEZİ’NİN “MÜSLÜMAN BİLGİNLERİ KEŞFEDİN” SLOGANIYLA MÜSLÜMAN BİLGİNLERİ TANITAN EĞİTİMLER ATÖLYELERDE BAŞLADI.

Kocaeli Bilim Merkezi’nin “Müslüman Bilginleri Keşfedin” sloganıyla Müslüman bilginleri tanıtan eğitimler atölyelerde başladı.
Kocaeli Bilim Merkezi, okulların tatile girmesiyle birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler atölyelerde başladı. “Müslüman Bilginleri Keşfedin” sloganıyla düzenlenen atölyelerde İslam dünyasında önemli keşifleri olan 8 bilim adamının keşiflerinin anlatıldığı atölyeler, İlk ve ortaokul öğrencilerine verilen eğitim bir ay sürecek.
Tarihte önemli icatlar yapan fakat günümüzde pek az kişinin tanıdığı Müslüman bilim adamlarının tanıtıldığı atölyeler haftanın altı günü olacak. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren atölyeler 18 Temmuz’a kadar sürecek. 11.00-12.00 ve 14.00-15.00 saatleri arasında olacak atölyelerde Müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına yaptıkları katkı uygulamalı olarak öğrencilere aktarılacak. Atölyelere kayıt Bilim Merkezi’nin telefonundan yapılacak. İçerisinde bulunan atölyeler şöyle, Abbas Bin Firnas’la İlk Uçuş Atölyesi, Uluğ Bey’in Gökkubesi Atölyesi El Cezeri’nin Makineleri Atölyesi, El Biruni ile Zaman Ölçümü Atölyesi, El Razi’nin Sihirli Deneyler Atölyesi, İbn-i Nefis’in Kan Hücreleri Atölyesi, El Zehravi’nin Kemik Atölyesi, İbnü’l Heysem’in Aynaları Atölyesi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!