Müslüm Gürses ve Muhterem Nur’un ölümsüz aşkı

Müslüm Gürses, Muhterem Nur’dan 21 yaş küçük olsa da herkese inat, onunla ölümsüz bir aşk yaşamış. 1985 yılında evlenen çift, yaş farkını sorun etmemiş.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, yeni kaybettiğimiz arabesk müziğin ustası Müslüm Gürses’in hayatında dikkatimi çeken, büyük aşkı Muhterem Nur hanımın kendinden 21 yaş büyük olması. Muhterem Nur’la 1985 yılında evlenmişler ve ölümsüz bir aşk yaşamışlar.

Bu yaş farkı aralarında hiç sorun yaratmamış. Bir münakaşayla başlayan aşkları evlilikle noktalanmış.

Onlar da toplumun tepkisiyle karşılaşmış ancak bu, onların sevgisine engel olmamış.

27 yıldır süren evlilikleri sevgi ve bağlılıklarını asla azaltmadığı gibi, toplumun bu konudaki haksız tavrının da ciddi bir delili olmuş.

Demek ki düşünülenin tersine sevgide, evlilikte kadının yaşının büyük oluşu pek de önem kazanmıyor. Hatta belki de çok daha olumlu etken yaratıyor. Sizin bu konuda ne düşündüğünüz benim için çok önemli. Çünkü ben de böyle bir beraberlik yaşıyorum.
Rumuz: Ölümsüz aşk

Haberin Devamı

Sevgili okurum, önce Müslüm Baba’ya rahmet diliyorum. Yaş farkına gelince, şimdi kim demişti, pek hatırlamıyorum ama, ünlüler arasında bu tarz bir evlilik yapmış bir erkek: “İlişkide önemli olan kafaca anlaşmaktır, yaş farkı değil. Bize dışarıdan bulaşmasınlar, yeter. Biz çok mutluyuz, mühim olan karakter olarak uyuşuyor olmamız. Yaşları birbirine uyan çiftlerin evlilikleri, ilişkileri uzun sürecek diye bir kural mı var?” diye bir beyanda bulunmuştu.

Demek ki, aradaki yaş farkı çok da önemli değil. Hem zaten böyle bir birliktelik yaşayan o kadar çok ünlü var ki. Üstelik ünlü olmayan birçok çiftin de bunları yaşadığından eminim. Hem nedense ilişkilerde erkeğin yaşça büyük olması toplumumuzda pek de sorun yapılmıyor da, bu yaş farkı kadın büyük olduğunda çok fazla önemseniyor.

Bana göre, sorun iki insanın beyninden kaynaklanır, zihinsel ve yapısal uyum içinde olmamalarıdır. Karşıdaki insanda ne gördüğü ve ne bulduğudur.

Evlilikte yaş farkı değil, karşılıklı beklentiler önemlidir.

Bugün artık kadının yaşını göstermediği, genç kalabilmek için de önünde bin türlü imkan olduğu da bilinen bir gerçek.


Aramızdaki yaş farkı sorun yaratır mı

Sevgili Ablacığım, iki yıldır hayatımda biri var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ben beş yıllık bir evlilik yaşadığım için tabi ki ilişkiler konusunda ondan daha deneyimliyim.

Haberin Devamı

Sevdiğim genç 27 yaşında bense 32. Benden beş yaş küçük ve ben onun ilk ilişkisiyim. Dini yönü baskın biri, bu nedenle ileride yaş farkı ve onun benim gibi boşanma acılarını yaşamamış olması beni anlamasına engel olur mu?

Onu çok seviyorum. O da beni seviyor, bundan eminim. Ama aramızdaki yaş farkı ve benim boşanmış olmam beni korkutuyor.
Rumuz: Bakış açısı

Sevgili kızım, yazını özellikle yukarıdaki yazıyla aynı güne aldım.

Buradaki bilgiler, sana umut verecek, bu yaş farkının günümüzde hiç de fazla önem kazanmadığını gösterecektir. Başkalarını ve başkalarının ne dediğini hayatınıza çok fazla dahil etmedikçe, mutlu olmamanız için hiçbir neden yok.

Haberin Devamı

Bu genç adam demek ki olgun biri ki, senin ruhuna seslenebilmiş. Seni kabul etmiş, sevmiş. Bu tür korkulardan sıyrılmalısın artık.

Yazarın Tüm Yazıları