Müslüm Gündüz, tarikat üyeleriyle geldi

Güncelleme Tarihi:

Müslüm Gündüz, tarikat üyeleriyle geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 12:33

Aczimendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz ile 15 üyesi, 5 yıldan bu yana 5- 12 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davada ifade verdi.

Haberin Devamı

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'de tutuksuz yargılanan Müslüm Gündüz duruşmada, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin baskı altında alındığını söyledi.

Müslüm Gündüz, ifadesinde suç oluşturacak bir eylem içerisine girmediklerini, hasta ziyaretleri dışında diğer sanıklarla bir araya gelmediklerini savundu. Dava, tutuksuz sanıklardan Selçuk Yıldız'ın hastalığı nedeniyle katılamaması nedeniyle 12 Haziran'a ertelendi. Gündüz'ün avukatı Umut Yalçın müvekkilinin adını kullanarak olay çıkaracak kişilerin eylemlerine karışmayacağını söyledi. Avukat Yalçın, “Son zamanlarda müvekkilimi ‘Ergenekon' tipi yapılanmaların içinde adlandırılıp ya da bu tür oluşumlarda var saymak isteyenler var. Müslüm Gündüz hiçbir zaman bu tür oluşumlarla bir bağlantısı yok” dedi.

Haberin Devamı

HAKKINDAKİ SUÇLAMA

Aczimendi Tarikatı lideri Müslüm Gündüz ile birlikte yargılanan 15 sanık, 4 Ocak 2004 tarihinde Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekipleri tarafından Battalgazi İlçesi'nin Karahan Mahallesi'ndeki bir evde gözaltına alınmıştı. O dönemde açık bulunan Malatya 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne tutuklama istemiyle çıkarılan Müslüm Gündüz ve 15 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 2004 yılında ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan yargılanmaya başlayanan Gündüz ile diğer sanıklar hakkındaki dava TCK'daki değişiklikler ve DGM'lerin kapatılması nedeniyle bu güne kadar 5 ayrı mahkemede görüldü.

     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!