Muşlu çiftçinin toy sevgisi

Güncelleme Tarihi:

Muşlu çiftçinin toy sevgisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 10:08

Muşlu çiftçinin toy sevgisi

Haberin Devamı

Eser AYDIN/MUŞ, (DHA)- MUŞ'ta çiftlik sahibi Haluk Dizdaroğlu, nesli tükenmekte olan toy kuşlarının otlar içine yaptıkları yuva ve yumurtaları koruma altına aldı.
Bundan 10 yıl önce çiftliklerinde her yıl 70 kadar Toy kuşunun yuva yaptığını hatırlatan Haluk Dizdaroğlu, son yıllarda yuva sayısının 2'ye  kadar düştüğünü belirtti. Avcıların toy kuşlarını daha çok etli ve lezzetli oldukları için avladığına işaret eden Dizdaroğlu, nesli tükenmekte olan Toy kuşlarını ellerinden geldikçe korumaya çalıştıklarını bildirdi. Toy Kuşlarının genellikle ekin tarlalarında yaşadıklarına işaret eden Haluk Dizdaroğlu, şunları söyledi:
"Toylar göçmen, uçabilen en büyük kuş türüdür. Toy kuşları tehlike anında kendilerine saldıran diğer kuşların yüzlerine pislerler ve böylece kuşlar yere düşüp etkisiz hale gelir. Toy kuşları bizim çiftlik sahasında otlar arasına kurdukları 2 yuvada 4 yumurta tespit ettik ve onları koruma altına aldık. Yuva çevresinin otunu biçmedik. En geç Temmuz ayının ikinci haftasında toylar yumurtadan çıkacak. Toyların çoğalmasına herkesin katkı sağlamasını istiyorum." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!