Musica Nuda ile 2015'e

Güncelleme Tarihi:

Musica Nuda ile 2015e
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 11:22

Musica Nuda, CRR Senfoni Orkestrası ile birlikte gerçekleştireceği 'Yeni Yıl Konseri' ile 28 Aralık’ta CRR'de sahne alıyor.

Haberin Devamı

Bazı şeyler kuşkusuz sadece tesadüften ibaret değil. Musica Nuda'nın hikayesi de bir tesadüfle başladı ve büyük bir başarı hikayesine dönüştü. Petra Magoni (vokal) ve Ferruccio Spinetti (kontrbas)'nin Tuscany'de gerçekleştirdikleri ilk performans, Musica Nuda projesinin de başlangıç noktası oldu. Al Jarreau'nun 'Sadece iki insan, fazlaca müzik!' cümlesiyle taçlandırdığı Musica Nuda, CRR Senfoni Orkestrası ile birlikte gerçekleştireceği 'Yeni Yıl Konseri' ile CRR'de sahne alıyor.

Petra Magoni ve Ferruccio Spinetti'nin muhteşem yorumu adeta büyük bir orkestraya bedel... Müziklerindeki sadelik ise kimi zaman derin bir aşkı, geçmişi, bugünü ve yarını temsil ediyor. Musica Nuda, geçmiş müzik geleneklerinin yeni bir keşfi olarak günümüz müzik dünyasına adeta yeni bir ışık tutuyor.

Haberin Devamı

İkilinin yaratıcılığı caz, rock, punk hatta ozanlara özgü deyişlere ait izler taşıyor. İtalyanca’da "çıplak, yalın müzik" anlamına gelen Musica Nuda'nın müziği de ismiyle aynı karakterde... İkilinin sınır tanımayan müziği her yorumda yeni ve farklı müzik formları sunuyor. Bağımsız, özgür ve cesur tarzıyla Musica Nuda'nın müziği, Rönesans dönemine ait müzik formu Canto Con Accompagnamento Di Bassa Continuo'nun (vokale eşlik eden sürekli bas) modern bir uyarlaması olarak tanımlanıyor. Musica Nuda, hayran kitlesi İtalya sınırlarını aşmış, dünya çapında büyük başarılara imza atmış bir proje olarak tanınıyor. Bugüne kadar hemen her albümü satış rekorları kıran ikili; Paris, Tunus, New York, Toronto, Salzburg ve St. Petersburg gibi şehirleri kapsayan bir coğrafyada unutulmaz konserler gerçekleştirdi...

Ünlü İtalyan orkestra şefi Daniele Di Gregorio yönetiminde gerçekleşecek olan konserde, eserlerin senfonik orkestra düzenlemeleri ise yine şef Di Gregorio'ya ait... Musica Nuda, "Banda Larga" ile İtalya'dan sonra ilk kez İstanbul'da CRR Senfoni Orkestrası ile konser verecek. Banda Larga'nın repertuvarı, Musica Nuda'nın en sevilen şarkıları ve klasikleşmiş İtalyan şarkılarının uyarlamalarından oluşuyor. 2013 yılında çok sayıda enstrümanı büyük bir ustalıkla çalan maestro Daniele Di Gregorio'nun katılımıyla ilk defa trio (üçlü) olarak izleyici karşısına çıkan Musica Nuda, CRR Senfoni Orkestrası ile Banda Larga'ya hayat veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!