MÜSİAD'dan "kan bağışı" kampanyası

Güncelleme Tarihi:

MÜSİADdan kan bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 16:15

Haberin Devamı

KONYA (AA) - MÜSİAD Konya Şubesi, Türk Kızılay'ı işbirliğinde kan bağışçılarıyla kana ihtiyaç duyanlar arasında gönüllülük köprüsünün kurulmasına destek vermek ve kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğu konusunda farkındalık uyandırmak amacıyla kampanya başlattı.

Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen kan bağışı kampanyasında, yoğun katılım dikkat çekti.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, kan bağışlarının önemine dikkat çekti.

Şimşek, kanın yerine başka bir madde kullanılamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Kan, hayati bir maddedir. Bu nedenle kan stoklarının azalmaması ve kullanılan kanın yerine konulması için bağışların sürekli olması son derece önem arz etmektedir. Hiç beklemediğimiz bir anda kana ihtiyaç duyabiliriz, çünkü kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Türk Kızılay'ı milletimiz için, yine milletimizin desteğiyle çalışan ve uluslararası alanda da başarılı çalışmalara imza atan bir kurum o yüzden onlara yardımcı olmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu doğrultuda bizler de sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluktan hareketle şube üyelerimizin ve üye firma çalışanlarımızın katılımlarıyla Türk Kızılay’ı işbirliğinde 'Kan ver, can ver' sloganı ile kan bağışı kampanyası gerçekleştirdik. Kısa bir süre içerisinde yoğun katılımla kan bağışı yapıldığının bilgisini aldık, bu durum bizleri memnun etti."

Haberin Devamı

Kampanyaya MÜSİAD Konya Şube Yönetim Kurulu üyeleri, üye firmaların çalışanları ve organize sanayide faaliyet gösteren firmaların çalışanları katılım sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!