MÜSİAD Kilis Şubesi Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD Kilis Şubesi Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:55

MÜSİAD KİLİS ŞUBESİ TARAFINDAN İŞADAMLARI VE ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

MÜSİAD Kilis Şubesi tarafından işadamları ile üyelerine, sektör, iç ve dış pazarlar, uygun şartlarda iş yapabilmelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Doğanhan Restorantta gerçekleştirilen toplantıya MÜSİAD Kilis Şubesi Başkanı Mehmet Akil Teksabuncu, İl Müftüsü Mahmut Karatepe, iş adamları ile MÜSİAD üyeleri katıldı.
MÜSİAD Kilis Şubesi Başkanı Mehmet Akil Teksabuncu, MÜSİAD olarak, tüm iş adamları ile üyelerine her konuda yardımcı olduklarını ifada ederek, “ Tüm sektörler için, iç ve dış pazarların-piyasaların araştırılmasına, geliştirilmesine, üreticiden tüketiciye, satıcıdan alıcıya uzanan yolların açılmasına, üyelerimiz için, uygun şartlarda iş yapabilecekleri çevrelerin oluşturulmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Siz değerli üyelerimizin sektörel, olarak sorun yaşadığı konuları bizimle paylaşabileceğinizi ve sorunların en aza indirebilmek için sizlere yardımcı olabileceğimizi tekrar hatırlatmak isterim” dedi.
MÜSİAD olarak üyelerinin sorunlarını ve isteklerini birebir dinleyebilmek için haftalık üye ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Teksabuncu, “ Bunun yanında haftalık kurum ziyaretlerini de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu ziyaretlere yönetim kurulunca aldığımız kararla siz değerli üyelerimizi de davet ediyoruz. Yine yönetim kurulunun aldığı kararla haftalık olarak yaptığımız yönetim kurulu toplantılarımızı ayda bir defa üyelerimizle yapma kararı aldık. Sizden ricamız bu tür toplantılara, eğitim programlarına ve ziyaretlere elinizden geldiği kadar katılım sağlamanızdır. Daha önce bahsettiğimiz cezaevi projemiz üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Temennimiz yeni açılacak Kilis Cezaevi’yle birlikte projemizi hayata geçirmemizdir“diye konuştu.
Teksabuncu, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade hatırlatarak, “Terör, korkunç yüzüyle sahnede. Kirli senaryolarla, sosyal, ekonomik ve siyasal istikrarsızlık amaçlanıyor. Hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifa, yakınlarına sabır diliyoruz. Terörün, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı, ideolojisi, milleti, dini, mazereti olamaz, tümüne karşıyız. Kimden geldiği, kime karşı yapıldığı önemli değildir. Hayatını kaybedenlerin kimliği değil, insan olmaları önemlidir. Düzenli toplumun unsurlarından en önemlisi, devletin, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamasıdır. Devlet, bunu sağlamak için, etkili tedbirleri, zamanında almakla yükümlüdür. Devlet, terörle mücadeleyi kesintisiz sürdürürken, vatandaşa da şefkatle yaklaşmalıdır. Teröre sebep olanlar ve sebep verenlerle ilgili, güvenlik ve adli takip neticelendirilerek, gereken ceza ve yaptırımlar mutlaka sağlanmalıdır. Teröre tepki göstermek, hem hak, hem görevimizdir. Bu tepkinin, terörle ilgisi olmayan vatandaşlarımıza veya kurumlara yöneltilmesi ise, toplumsal barışı zedeler. 12 Eylül öncesinde, daha kanlı bilançolarla baş ettik. 28 Şubat’ta daha ağır sosyal travmaların altından kalktık. 27 Nisan’da daha ağır siyasal krizleri atlattık. 5 Nisan ve 21 Şubat’ta, çok ağır döviz maliyetlerini ödeyerek ayakta kalmayı başardık. Bugünlerdeki bilançonun ağırlığı da bizi üzüyor ama, geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak, bu günleri de atlatacağız“ şeklinde konuştu.
EKONOMİ HALA SAĞLAM
Son 2 yılda, 4. defa seçime gidilmesine rağmen ekonominin küçük hasarlarla da olsa hala sağlam olduğuna dikkat çeken Teksabuncu " Birilerini şaşırtarak, büyüyoruz. Ancak, ekonomi, aynı zamanda, beklenti yönetimidir. Ekonomimize yön veren yetkililerimiz, susmayıp, ekonominin gerçeklerini, güven telkin edici bir üslupla, çokça ve yüksek sesle anlatmalıdır. Terörün zarar verdiği bir alan da ekonomidir. Doğu ve Güneydoğu’da ticaretin büyük yara alması, bölgedeki vatandaşımızı makus bir talihe hapsetmektedir. Çok önemli 5 ay geride kaldı. Milletimiz, 1 Kasım’da olgunlukla ve çoğunlukla oyunu kullanmalı, sandıktan çıkacak iradeye de saygı duymalıdır. Devlet ise, sandık güvenliğini sağlamalıdır. Siyasetin, 7 Haziran’dan sonra, uzlaşmaz görüntü veren tavrını doğru bulmuyoruz. Siyaset, ülkeyi yönetme ve çözüm sanatıdır. Siyasette popülist yaklaşımları da doğru bulmuyoruz. Zamanında yapılacak doğru teşvik ve desteklerle, popülizm birbirine karıştırılmamalıdır. Millete söylenen hedef ve vaatler gerçekçi olmalıdır. gün, birbirimizi suçlama değil, birlik olma günüdür. ihtiyacımız, huzur, güven ve pozitif istikrardır. MÜSİAD olarak tekrar istikrarı sağlayabilecek, eğitim, sağlık, ekonomiyi ülkenin refah ve huzurunu sağlayabilecek tek başına iktidara en yakın olan siyasi partiye Türkiye’nin geleceği için tam destek vereceğiz”diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!