MÜSİAD İzmir'den İstanbul'a lojistik çıkarması

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD İzmirden İstanbula lojistik çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:12

MÜSİAD İzmir'den İstanbul'a lojistik çıkarması

Haberin Devamı

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ve beraberindeki iş adamları heyeti İstanbul'a iş gezisi gerçekleştirdi.

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ve beraberindeki Lojistik Sektör Kurulu üyelerinden oluşan 10 iş adamından oluşan heyet, bir dizi temaslarda bulunmak ve iş dünyasının işbirliğini güçlendirmek amacıyla İstanbul'daki sektör temsilcileri ile bir araya geldi. MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü ve Günaydın Group ve MÜSİAD İzmir Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Şenol Günaydın ve beraberindeki heyet, İstanbul'daki programında ilk olarak Irak'ta MÜSİAD temsilciliğini 6 yıl yürüten Taha Lojistik ve MÜSİAD İstanbul Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha ile görüştü.

Ziyaretlerinin birden fazla amacı olduğunu belirten MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, "İhracatın artmasını ve ülkemize döviz girmesine destek olan üyelerimiz ile aynı sektördeki İstanbul'daki sektör temsilcileri ile bir araya geldik. İstanbul'da yaptığımız toplantılarda yeni pazarlara ulaşmak, o pazarlarda başarılı olup, ürün satıp ihracatı artırmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmalarla hem İzmir hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Programımızda gururumuz Türk Hava Yolları Kargo Bölümü'nü de inceleyip gezdik. Lojistik sektöründe yurt dışında öncülük etmiş, ihracat şampiyonluğu olan Taha Lojistik'in yetkilileri ile görüştük" diye konuştu.

Lojistik firmalarının hepsinin ayrı uzmanlık dalları olduğunu kaydeden Ülkü, şöyle devam etti: "Bu sektördeki firmanın uzman olduğu bir alan var. Kimisinin Orta Asya'da kimisinin ise Afrika'da uzmanlığı var. Bu buluşmalar sayesinde İzmir ve İstanbul firmaları, işbirliği içerisinde hareket edecektir. Birlikte iş yapılmasıyla bir sinerji oluşacağını düşünüyorum."

Taha Lojistik, KGM Ağır Makine, İstanbul Gümrükler Baş Müdürlüğü, THY Kargo, Turuncu Gümrükleme, Best Ulus Nakliyat, Teknik Gümrükleme firmalarını ziyaret eden MÜSİAD İzmir heyeti, işbirliklerine imza attı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!