Muş Valiliğinde kitap okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Muş Valiliğinde kitap okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 09:49

Muş Valiliğinde kitap okuma etkinliği

Haberin Devamı

MUŞ, (DHA)-Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kitap Okuma Halkaları' projesi kapsamında Muş Valiliğinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

'Kitap Okuma Halkaları' projesini sürdüren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi heyeti program çerçevesinde Vali Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti. Valilik toplantı salonunda öğrencileri kabul eden Vali Aziz Yıldırım, öğrencilerle birlikte kitap okudu. Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulundan 17 öğrencinin katıldığı etkinlikte, öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, Gençlik Merkezi Liderleri Ahmet Durmuş ve Rıdvan Taşdemir ile Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Songül Daş eşlik etti.

Projeyle ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, Gençlik Merkezi olarak kitap okuma halkasında 175 gencinin kitap okuduğunu söyledi. Kardaş, "Gençlerimizi halkalara ayırıp, ortaokulda 8 halka, lisede 4 halka ve üniversitede 1 halka toplamada 13 kitap okuma halkamız mevcut. Bakanlığımızın belirlediği kitaplardan her ay bir kitap okuyup ayın sonunda o kitabın değerlendirmesini yapıyoruz. Ayrıca, Gençlik Merkezi olarak 'Kitap Okuma Halkaları' projesi kapsamında ortaokullarda 8, liselerde 4 ve üniversitede 2 halka olmak üzere toplamda 14 halka oluşturuldu ve 180 öğrenciyle bu projeyi yürütmekteyiz" dedi.

Vali Aziz Yıldırım ise, etkinlikte görev alan herkesi tebrik ederek, okumanın önemi hakkında öğrencilerle sohbet etti. Vali Yıldırım şunları söyledi:

 "Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan Gençlik Merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak adına 81 ilde 'Kitap Okuma Halkaları' projesi yürütülmektedir. Etkinlikle içinde yaşadığı kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak, düzenlenen kitap kritikleri ile gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmek hedeflenmektedir. Ortaokul, lise ve yüksekokul öğrencileri başta olmak üzere gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, tartışan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Etkinlikte Cahit Zarifoğlu’nun üç hikâyeden oluşan 'Yürekdede İle Padişah' isimli kitabı okundu.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!