Muş Üniversitesi'nden çocuklara yaz kursu 

Güncelleme Tarihi:

Muş Üniversitesinden çocuklara yaz kursu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 11:18

Muş Üniversitesi'nden çocuklara yaz kursu 

Haberin Devamı

Cevat DANİŞ/MUŞ, (DHA) - İLK ve orta dereceli okulların tatile girmesi üzerine Muş Alparslan Üniversitesi'nde 7- 14 yaş arası çocuklar için 8 farklı branşta 2 ay süreli yaz kursları açılacak.
Belediye Başkanı Feyat Asya ile Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat bir araya gelerek çocuk ve gençlere yönelik ilk kez uygulanacak sosyal bir projeye imza attı. Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş'a hizmet yolunda kamu kurumlaryla uyum ve işbirliği içinde hareket ettiklerini bildirdi. Çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sunacak projeler üreterek hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof.Dr. Polat da eğitimli bir nesil için gerekeni yapıcaklarını belirtti.
Gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra Belediye ile Muş Alparslan Üniversitesi tarafından görevlendirilen personel öğrenci kayıtlarına başladı. Çocuklarının yaz kurslardan yararlanmasını isteyen veliler, belediye hizmet binası veya üniversiteye başvurarak gerekli işlemleri yaptıracak. Kurslara katılacak çocuklardan sağlık raporu, kimlik fotokopisi, 250 TL'lik kayıt ücretinin bankaya yatırıldığına dar dekont ve başvuru formunu doldurmaları isteniyor. Muş Alparslan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yard.Doç.Dr. Fırat Kurt yaz kursları hakkında şunları söyledi:
"7-14 yaş gurubu arasındaki kurslar, çocuklarımızın yaz tatilini daha etkin ve eğlenceli geçirmeleri için bir yaz programı hazırladık. Kurslar 29 Haziran'da başlayacak, 1 Ağustos günü sona erecek. ‘Haydi Çocuklar Kampüse’ adlı programa katılacak olanlar İngilizce eğitimi, Kur’an-ı Kerim, İslam Tarihi, satranç derslerinin yanı sıra futbol, basketbol, tekerlekli kayak, karate, güreş, yüzme, badminton ve voleybol gibi spor etkinliğinden aylık 250 TL karşılığında yararlanabilecekler. Ulusal başarıya sahip eğitmenler eşliğinde yapılacak kurslar haftanın 4 günü, saat 10.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek.  Öğrenciler belediye tarafından temin edilen araçlarla kampüse taşınacak ve kurslar esnasında öğle yemeklerini kampüs yemekhanesinde yiyecekler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!