Muş Baro Başkanı Taş: Avukatların sorunları tırmanıyor

Güncelleme Tarihi:

Muş Baro Başkanı Taş: Avukatların sorunları tırmanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 17:03

Muş Baro Başkanı Taş: Avukatların sorunları tırmanıyor

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL MUŞ, (DHA)-Muş Baro Başkanı Feridun Taş, “Savunmanın temsilcisi avukatların ve avukatlık mesleğinin sorunları gittikçe tırmanış gösteren boyutlara ulaşmaktadır" dedi.



Muş Baro Başkanı Feridun Taş 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, avukatlık mesleğinin zor günler geçirdiğini söyledi. Temel hak ve özgürlükleri denetleyecek erkin yargı olduğunu hatırlatan Başkan Taş, avukata gereken önemin verilmesi gerektiğini ifade etti. Muş Baro Başkanı Av. Feridun Taş, şunları kaydetti:



“Bağımsızlık yargı için bir ayrıcalık değil, yargının tarafsız kılınmasının asgari koşulu ve hukuk devletinin gereğidir. İnsanların yaşam kadar önemsediği, hak ve adaletin gerçekleştirilmesini sağlayan yargı, Sav-Savunma ve Karar’dan oluşan üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Bu nedenle, bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukat, yargının kurucu unsurlarındandır. Savunmanın temsilcisi avukatın olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adalet yoktur, adil yargılanma yoktur, hukuk devletinden de söz edilemez. Güçlü yargı ancak güçlü ve bağımsız savunmayla sağlanır. Savunmayı göz ardı edenler mutlaka bir gün savunmaya ve avukata gereksinim duyacaklardır. Savunma çökerse yargı da çöker ve herkes altında kalır. Hak arama özgürlüğünü yaşama geçiren, adil yargılanma sağlanmasında çok önemli rolleri bulunan yargının kurucu unsuru, savunmanın temsilcisi avukatların ve avukatlık mesleğinin sorunları gittikçe tırmanış gösteren boyutlara ulaşmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara karşın, ülkemizde hukukun üstünlüğü ilkesine olan sarsılmaz inancıyla hak ve adaletin gerçekleşmesine, barışın sağlanmasına, savunmanın özgür temsilcisi olma bilinciyle yaklaşan, saygın, cesur ve onurlu meslektaşlarımızın varlığı, ülkemizin ve mesleğimizin geleceği için en büyük güvencedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü yürekten kutluyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!