MURGEM'de yüzde 98.25 başarı

Güncelleme Tarihi:

MURGEMde yüzde 98.25 başarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 11:43

MURGEM'de yüzde 98.25 başarı

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hizmete açtığı Muratpaşa Genlik Eğitim Merkezi'nde (MURGEM) kursiyerler Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yüzde 98.25'lik başarı yakaladı. Bin 90 öğrenciden bin 71'i baraj puanı geçti.

Muratpaşa Belediyesi bünyesinde hizmet veren MURGEM, YGS'de önemli bir başarıya imza attı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Kızılsaray Mahallesi'nde 2015 yılında hizmete açılan MURGEM, 656 öğrencisinin YGS'ye girdiği ilk yılında yüzde 98.5'lik bir başarı elde ederken 2'nci yılında öğrenci sayısı yaklaşık 2 kat artarken başarı çıtasını korudu.

MURGEM'le üniversite sınavına hazırlanan bin 90 öğrenciden bin 71'i YGS'de baraj puanı geçerek Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girmeye hak kazandı. Sadece 19 öğrenci baraj puanın altında kaldı. MURGEM'in 2'nci yılında YGS başarı yüzdesi 98.25 olarak gerçekleşti.

TESADÜF DEĞİL

Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, MURGEM'le üniversite sınavına hazırlanan gençleri elde ettikleri başarı dolayısıyla kutlarken “Bizim için önemli bir başka nokta da MURGEM'de başarının bir tesadüf olmadığını görmek. İlk yılımızda üniversiteye yerleştirme oranında da yüzde 87'lik bir başarıyı yakalamıştık. Şimdi öğrenci sayımız artıyor ama başarı oranımızı koruyoruz" diye konuştu.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaya çıkan eğitimde fırsat eşitsizliğinin giderilmesi konusunda her zaman yerel yönetimlerini sorumluluk alması gerektiğini savunduklarını ve bunu da MURGEM'le hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Uysal, “Bunu yaparken gençlerimizi Türkiye'nin en iyi üniversitelerini kazabilecek nitelikte bir eğitim vermek gibi bir sorumluluğumuz da var. Bu sorumlulukla davranan öğretmen arkadaşlarımı da ayrıca kutluyorum. Onları bu başarıdaki payı çok büyük" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!