Mürekkebi Kurumadan

Güncelleme Tarihi:

Mürekkebi Kurumadan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Dişi Şeytan

Amelie Nothomb

Çev. Yaşar İlksavaş

Doğan Kitap

Büyüme çağında yaşanan, insanı erken olgunlaştıran hikayeler vardır. Hayat boyu da unutulmazlar. Dişi Şeytan da işte böyle bir hikaye. İçine kapalı bir kişiliği olan Blanche, sınıfının karizmatik öğrencilerinden biri olan Christa ile arkadaş olur. Daha doğrusu Christa onu seçer. İki saatlik yoldan okula gelmek zorunda olan Christa’ya acıyan Blanche, derslerinin erken başladığı günlerde evlerinde kalmasını teklif eder. Ancak kısa sürede hiç de normal olmayan şeyler yaşanmaya başlanır. Çünkü Christa tam anlamıyla bir dişi şeytandır. Kısa, bir nefeste bitecek romanlardan Dişi Şeytan. Özellikle genç okurun dikkatini çekecek cinsten. Katilin Temizliği adlı oyunu sahnelenen, Özel İsimler Sözlüğü, Kara Sohbet ve Kıran Kırana adlı romanları Türkçe’ye çevrilen Nothomb bu gençlik hikayesiyle kimilerini geçmiş günlerine de götürecektir.

Bu Topraklarda Güller Kırmızı Açar Paşam

Hasan Basri Bilgin

Popüler Kitaplar

Kurtuluş Savaşı’nın hemen her cephesi ayrı bir roman olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bunların sonuncusu da Hasan Basri Bilgin’in Bu Topraklarda Güller kırmızı Açar Paşam’ı. Bilgin, Isparta-Denizli özelinde Akdeniz Bölgesi’nde İtalyanlara karşı verilen mücadeleyi anlatıyor romanında. Kuvayı Milliye’nin nasıl bir ruh haliyle oluştuğunu, dönemin siyasi ve sosyal şartlarının neler olduğunu ortaya koyuyor önce yazar. Tarihi detaylandıran ve kurgusuyla bir macera romanına dönüştüren bu anlayışın yeni ürünlerini de önümüzdeki günlerde okuyacağız sanırım. O döneme ilgi duyanların aradıklarını bulacakları bir roman.

Turist Kapanı

Beter İkizler


Charles Ogden

Çev: M. Beykan/B. Aksoy

Günışığı Kitaplığı

Kötü niyetli politikacı ve ona karşı koyan Beter İkizler. Konu ilk başta Kemal Sunal filmlerini andırsa da ikizler faktörü her şeyi değiştiriyor. Çünkü onlar saflıkla ve iyi niyetle değil, cinlikleriyle ve zekalarıyla dize getiriyorlar düşmanlarını. Charles Ogden’in yazdığı Beter İkizler dizisinin Acayip Yaratıklar’dan sonra çevrilen ikinci macerası Turist Kapanı. Evlerinin yanındaki hurdalığı ele geçirip otel yapmak isteyen belediye başkanına savaş açan İkizler bu amaçla düzenlenen festivale katılan konuklara unutamayacakları bir ders veriyorlar. Tatil için iyi bir seçenek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!