Muratpaşa'da yeni nesil eğitim dönemi

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada yeni nesil eğitim dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 13:42

Muratpaşa'da yeni nesil eğitim dönemi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, ilk ve ortaokul öğrencileri için tasarım, elektronik, robotik ve kodlama başlıklarını buluşturan 'yeni nesil eğitim sistemine' geçiyor. Bu sistemde çocuklar 3 boyutlu yazıcılarla, elektronik devrelerle çalışacak, akıllı telefon ve tabletler için uygulamalar, oyunlar tasarlayacak, devreleri birleştirip robotlar yapacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, bilim ve eğitim merkezleri, 16 dönüm alan üzerine kurulan Teneffüs Park'la çocukların dünyasında yarattığı değişim sürüyor. Muratpaşa Belediyesi, şanslı Muratpaşa çocukları için yeni nesil eğitim sistemine geçiyor.

Rekabetin yerine paylaşmayı, paranın yerine yeteneği, ezber bilgi yerine deneyimi koyan yeni nesil eğitimi sisteminde çocuklar 3 boyutlu yazıcılarla, tasarım yazılımları, CNC cihazlarıyla çalışacak, lazer kesicileri kullanmayı öğrenecek, elektronik - robotik ve yazılım-kodlamayla birer ürüne dönüştürecek.

Muratpaşa Belediyesi'nin Ermenek ve Zeytinköy'de bulunan bilim ve eğitim merkezlerinde verilecek eğitim 3 ay sürecek. 7 - 14 yaş arası çocukların katılabileceği derslerde her sınıf en fazla 20 öğrenciden oluşacak. Dersler, 4 uzman teknik personel ve 1 süpervizör olmak üzere 5 kişilik ekip tarafından verilecek. Dersler ücretsiz olacak.

Kontenjanı 1000 öğrenciyle sınırlı olan yeni nesil eğitim sisteminde sınıflar yaş ve eğitim saatleri, okul ve ev mesafeleri göz önüne alınarak oluşturulacak.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya'da ilk kez uygulayacağı yeni nesil eğitim sistemine çocuklarının katılmasını isteyen aileler, Turunç Masa'nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezini arayarak ön kayıt yaptırması gerekiyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!