Muratpaşa'da 'sıkıntı' yok

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada sıkıntı yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 14:51

Muratpaşa'da 'sıkıntı' yok

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA'da belediye çalışmalarının değerlendirilip ilçenin her sokağının tek tek konuşulduğu Muhtarlar Meclisi'nde, hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren muhtarlar, Belediye Başkanı Ümit Uysal'a “Bizleri şımarttınız, sorunlarımız yok denecek kadar azaldı" diyerek teşekkür etti.

Muratpaşa'nın 56 mahalle muhtarının doğal üyesi olduğu 'Muhtarlar Meclisi', Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında Kültür Salonu'nda toplandı. Toplantıya, belediye başkan yardımcıları İbrahim Cephaneci, Murat Şimşek, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, Türkiye Muhtarlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan ve belediye birim müdürleri katıldı.

HAMAMCIOĞLU'NUN KONUŞMASIYLA BAŞLADI

Yılın 2'nci toplantısı, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Hamamcıoğlu, Muratpaşa Belediyesi ile başta asansör denetimleri olmak üzere yürüttükleri projeler konusunda muhtarları bilgilendirdi. Hamamcıoğlu, “Asansör denetimleri konusunda ücret dolasıyla bir tartışma var. Ancak bir sivil toplum kuruluşu olarak bizler bu sürecin içinde yer almamış olsak 200 TL civarında olan bu kontrol ücretleri 500 - 600 seviyelerine çıkacaktır" diye konuştu.

MUHTARLAR KONUŞTU

Hamamcıoğlu'nun konuşmasının ardından meclis muhtarların konuşmalarıyla devam etti. Muhtarlar, tek tek söz aldı, belediye hizmetlerini değerlendirdi ve mahallelerinde yaşadıkları sorunları anlattı. Kaleiçi'nde Vali Münir Karaloğlu himayesinde başlayan düzenleme çalışmalarını değerlendiren Tuzcular Muhtarı Mehmet Erdoğan, “Vali bey ve sizin gösterdiğiniz özel önem sayesinde bölgemizde sorunlar yok denecek kadar az" dedi.

'40 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜNÜZ'

Ermenek Muhtarı Hüseyin Elmalı ise mahallede tapu sorununun çözümü noktasında artık çok sınırlı bir bölge kaldığının belirterek, “40 yıldır çözülemeyen tapu sorununu çözdünüz. Mahallelilerimin teşekkürlerini getirdim" dedi.

Yeşildere ya da bilinen ismiyle Zeytinköy Muhtarı Kemal Genbeş ise “En çok hizmet alan mahallelerden birinin muhtarıyım, teşekkür ediyorum" derken, Fener Muhtarı Mehmet Çakır, cadde ve sokak yenileme çalışmaları için teşekkür etti. Memurevleri Muhtarı Muhammet Bıcıoğlu da mahallesinde 21 yıl sonra asfalt çalışmasının başladığını belirterek, “Spor salonumuz açıldı, bir de kurs merkezimiz açılıyor, size ve birim müdürlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK MUTLULUK

Muhtarların tüm sorularını yanıtlayıp, taleplerini birim müdürlerine aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Sorunlarımız yok mu? Var. Ama açık yönetişim sistemimiz var. Turunç Masa üzerinden muhtarlarımızdan gelen talepler doğrudan yanıt buluyor. Küçük iyileştirmeler, toplamda kent adına sorunların çözülüp memnuniyete dönüşüyor. Kırcami planlamasında, klasikleşmiş, 'Yargıya intikal etmiş'le başlayan cümleler kursaydık çözüm olmazdı. Parselasyonda metraj sıkıntısını aştık, 2-3 üç ay içinde askıya çıkaracağız. 2018 yılı içinde çok geç olmadan tapu aşamasına geçmeyi planlıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!