Muratpaşa'da Ramazan

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada Ramazan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 12:36

Muratpaşa'da Ramazan

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, ramazan ayında her gün ilçesinin farklı bir noktasında kurulan iftar sofrasında buluşmanın ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Bu sayede karşılıklı sevgi ve saygı yükseliyor. Muratpaşamız bütün dünyaya örnek olacak hale geliyor" dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayının coşkusunu her iftarda başka bir mahallede yaşarken dün sofralar Dutlubahçe Mahallesi'nde kuruldu. Mahalledeki iftar için muhtarlık binasının etrafındaki sokaklara masalar kuruldu, bütün mahalle ramazan sevincini birarada yaşadı. İftarda Başkan Uysal'a Mahalle Muhtarı Zeki İmirgi'yle birlikte Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Cemalettin Çakar eşlik etti. Teneffüs Park'ın çocuklar için hazırladığı birbirinden eğlenceli oyunlarla başlayan iftarda Başkan Uysal, komşularıyla aynı sıraya girerek iftar yemeğini aldı.

Başkan Uysal, iftarın ardından yaptığı konuşmada, komşuların ramazan ayını kutlarken “Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Birçoğumuzun bizi buluşturan bu iftar sofralarımızda olan yemekleri yapabilecek gücü var. Ama burada can cana, yan yana olmak, aynı iftar sofrasına oturmak çok değerli" dedi. Bu sayede karşılıklı sevgi ve saygının, kent kültürü ve kent kimliğinin, Muratpaşa'da yaşamaktan onur duyma halinin yükseldiğini kaydeden Başkan Uysal, “Muratpaşa'mız bütün dünyaya örnek olacak hale geliyor" dedi.

Konuşmasının ardından Mahalle Muhtarı İmirgi, Başkan Uysal'a teşekkür plaketi sundu. İftarda ayrıca Adnan İmirgi'nin teknik sorumluluğundaki Antalya Sanayi Spor U12 futbol takımı da sahnede Başkan Uysal'la hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!