Muratpaşa'da 'Kısa Film' rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada Kısa Film rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 13:22

Muratpaşa'da 'Kısa Film' rüzgarı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin organizasyonunda 19 yıllık bir geçmişiyle, 30 ülke ve 90 şehirde eş zamanlı gerçekleşen Çok Kısa Filmler Festivali, Antalya'ya geliyor.

Türkiye'de ilk kez geçen yıl Antalya'da düzenlenen ve bu yıl kapsamını genişletip Ankara ve İstanbul'a uzanan Çok Kısa Filmler Festivali, Türkiye yolculuğuna Muratpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde 9- 11 Haziran tarihlerinde yine Antalya'dan başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de çam ağaçlarının altında açık havada gerçekleşecek festival, 9 Haziran Cuma saat 18.00'de başlayacak. Açılışa Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sinema ve dizi oyuncusu Bennu Yıldırımlar ve sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen katılacak. Açılışın hemen ardından festivalin uluslararası yarışma filmlerinin gösterimi yapılacak.

GÖSTERİMLER

Kanada, Fransa, Almanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Avustralya'dan 36 uluslararası yarışma filminin gösterileceği ilk günde 'Seyirci Ödülü' için de oylama yapılacak. 3 gün sürecek festivalde aileler için hazırlanmış bir seçki, TresCourt'un en iyilerinden oluşan 20 kısa film, Antalya Sinema Derneği tarafından geniş bir jüri aracılığıyla belirlenen Türkiye'nin 'En İyi 10 Kısa Animasyon Filmi'nin de gösterimleri yapılacak. Festivalde ayrıca Siyah Çember, İki Parça, 7 Santimetre, Tuhaf Zamanlar gibi iyi kısa filmlerden oluşan Türkiye seçkisi Antalyalı sinemaseverlerle buluşacak.

ATÖLYELER

Gösterimlerin ücretsiz gerçekleştirileceği festivalde ayrıca, 10 Haziran Cumartesi saat 16.00'da make-up sanatçısı Elif Arzu Özgümüş 'Görsel sanatlarda plastik makyaj' isimli bir atölye gerçekleşecek. Atölyede, film makyajından plastik makyaja kadar birçok konu katılımcılara uygulama yapılarak aktarılacak. Pazar günü saat 16.00'da ise belgesel yönetmeni Naci Bütev, 'DSLR Kameralarla Kısa Film Atölyesi' yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!