Muratpaşa'da asansör denetimi

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada asansör denetimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 10:35

Muratpaşa'da asansör denetimi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin uzman meslek odalarıyla yaptığı işbirliği sonucu ilçede denetimden geçen 7 bin 358 asansörün 5 bin 952'si hafif kusur ve '0' riski gösteren mavi ve yeşil etiket aldı.

Muratpaşa Belediyesi, kent sakinlerine daha sağlıklı ve güvenli yaşam ortamları sunulması için Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'yle uzun yıllardır gerçekleştirdiği asansör denetimine bu yıl da devam etti.

Muratpaşa'da 11 aylık dönemde 7 bin 298'i elektrikli olmak üzere 7 bin 358 asansör kontrol edildi. Bu denetimlerde 1319 asansörde can ve mal güvenliği için yüksek risk taşıyan uygunsuzluklar tespit edildi. Bu kategoride yer alan asansörler 'kırmızı' ile etiketlendi. Belirlenen riskler, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildi. Sorumlulardan, belirlenen eksikliklerin 30 gün içinde giderilmesi istendi.

87 asansör can ve mal güvenliği için kusurlu seviyede riski gösteren 'sarı' ile etiket alırken 4 bin 632 asansör de hafif kusuru gösteren 'mavi' ile etiketlendi. Denetimlerde 1320 asansör ise can ve mal güvenliği için hiçbir risk taşımadığını gösteren 'yeşil' etiket aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!