Muratpaşa'da 23 Nisan buluşması

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada 23 Nisan buluşması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 11:06

Muratpaşa'da 23 Nisan buluşması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin 44 kişilik Gençlik Orkestrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 77 kişilik Uğur Okulları Muratpaşa Kampüsü Korosu'yla bir araya geldi. Ray Charles klasiği 'Hit The Road Jack'la başlayan konserde Zeytinköylü gençlerin darbuka soloları ve orkestraya eşlik eden modern dans gösterisi izleyenleri büyüledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için aralarından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın oğlu Efe'nin de yer aldığı 44 kişilik Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, Uğur Okulları Muratpaşa Kampüsü'nün 77 kişilik korosuyla bir araya geldi ve ortaya muhteşem bir konser çıktı.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal ve kızları Eylül Uysal, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul'un da ilgiyle takip ettiği konser Ray Charles klasiği 'Hit The Road Jack'la başladı.

TÜRKİYE ÖNREK ÜLKE

Ray Charles'la yapılan açılışın ardından Başkan Uysal, yaptığı açılış konuşmasında, 'ulusal egemenlik' kavramının insanlığını uzun yıllar içinde mücadele ederek, kişisel egemenlik kavramının aşarak ulaştığı bir nokta olduğunu söyledi. Milyonlarca insanını birbirini öldürdüğü savaşlar sonunda insanlığın ulus egemenliğine ve kendi kaderini tayin etme noktasına geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, “İnsanlığın geldiği bu aşamaya Anadolu'muzda, Ortadoğu ve Müslüman toplumların içinde ilk ve son olarak Atatürk ve aydınlanma önderleriyle bir tek Türkiye ulaşabildi, bir tek Türkiye'de uygulanabildi" diye konuştu.

'BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYELİM'

Bununla birlikte 23 Nisan'ın Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olduğuna değinen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Çocuklara bir bayram armağan etmek, bir geleceği emanet etmek demektir. Aydınlık ışıklı bir geleceği inşa etme konusunda onlara görev yüklemek demektir. Onlara kıymet verdiğimiz demektir. Bu anlamda değeri bilinmesi gereken bayramları önemsizleştirmek bir milletinin bindiği dalı kesmesi demektir. Kendi kaderiyle ilgili kendi aleyhine yapabileceği en kötü şeydir."

ZEYTİNKÖY DARBUKA ŞOV

Başkan Ümit Uysal'ın konuşmasının ardından 'Hoş Gelişler Ola' marşıyla devam eden programda, Zeytinköylü gençlerin darbuka soloları ve orkestraya eşlik eden Selin Meryem Sağlam ve Georgie Zimavtes'in modern dans gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Konserin ardından Başkan Uysal, orkestra şefi Furkan Üstündağ, koro şefi Mustafa Kesici ve solist Merve Kılınçay'a teşekkür için çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!