Muratpaşa'da 10 Kasım'a çok özel sergi

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşada 10 Kasıma çok özel sergi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 13:33

Muratpaşa'da 10 Kasım'a çok özel sergi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nde, Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi Arşivi- Koleksiyonu'nda yer alan 150'nin üzerinde orijinal kartpostal ve fotoğraftan oluşan sergi açıldı.

Açılışa Başkan Ümit Uysal'la birlikte koleksiyonun sahibi Ahmet Muhtar Kızıltan, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada “Atatürk'ü ve aydınlanma önderlerini saygıyla anıyoruz. Ölümsüz olduklarını altını çiziyoruz. İlmi, akli olan ve gelişimi kavrayıp geleceğe açık olan insanlar, devrimler asla zaman içinde ölmezler" ifadelerine yer verdi. Açılışın ardından Başkan Uysal, daha önce hiç görülmemiş orijinal fotoğraf ve kartpostallardan oluşan sergiyi Kızıltan'ın anlatımıyla gezdi.

Belediye fuayesinde açılan sergide, Anadolu'nun işgaline ilişkin kartpostallar ve işgalcilerin fotoğrafları yer alıyor. Yurt dışındaki kaynaklardan alınan fotoğrafların da bulunduğu sergide ayrıca yağlıboya Atatürk resimleri sergilenecek. Sergide, Milli Mücadele döneminin orijinal gazeteleri, Atatürk'ün karikatürleri, Atatürk'ün yabancı dergilerde çıkmış fotoğrafları ve harf devriminden sonra çıkan ilk gazeteler de yer alıyor. Sergi 19 Kasım Pazar gününe kadar ücretsiz gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!