Muratpaşa Tanıtım Günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa Tanıtım Günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 13:46

Muratpaşa Tanıtım Günleri başlıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Ankara Tanıtım Günleri çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı törenle başlıyor.

CHP Genel Merkezi'nin sosyal demokrat belediyelerin çalışmalarını geniş kitlelerle buluşturduğu 'CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor' projesi kapsamında Muratpaşa Belediyesi, 5 Ekim Çarşamba günü, Ankara'da tanıtım maratonuna çıkıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 14 Ekim'e kadar devam edecek tanıtım günlerinde muhtarlar, sivil toplum örgütleri, iş dünyasının temsilcileri ve siyasetçilerle birlikte Ankara'da olacak. Antalya heyetinin Ankara programı Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU AÇILIŞTA

Muratpaşa Belediyesi Tanıtım Günleri'nin açılışı CHP Genel Merkez fuayesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla saat 15.00'da başlayacak. Tanıtım Günlerinde Antalya'nın en neşeli bandosu MEST Bandosu, Yaşlılar Korosu ve 15 Ekim'de Antalya'da yapılacak Dünya Dans Şampiyonası'na hazırlanan deneyimli kent sakinleri de yer alacak. Antalya'nın da tanıtılacağı etkinlikte, şiş köfte ve piyaz ikilisiyle birlikte turunç reçeli gibi yöresel lezzetler de sunulacak.

BAŞKA BİR YEREL YÖNETİM

Belediye Başkanı Ümit Uysal, yerel yönetimlerde '122 günde biten beton işlerin' moda haline getirildiği bir dönemde Muratpaşa'da hayata geçirdikleri başka türlü bir belediyeciliğin ürünü hizmet ve projeleri Ankara'da tanıtacaklarını söyledi. Muratpaşa'da ortaya koydukları belediyecilikle hayatı değiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bunun için hizmetlerimizi iki ana başlıkta sınıflandırdık. Temel Belediyecilik ve Sosyal Belediyecilik. Temel belediyecilik, asfalt, park, bahçe, temizlik gibi hizmetleri ifade ediyor. Sosyal Belediyecilik ise altta kalanın canı çıkmasın, komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışıyla standart hale getirdiğimiz hizmetlerdir. Bunlardan biri bir diğerinden daha az önemli değildir. Ancak aynı anda varsa o zaman bir anlamı oluyor ve işte o zaman hayata dokunabiliyoruz."

Başkan Uysal, tüm bunları aynı zamanda Pamfilya'dan bugüne uzanan ve çok zorlu sınavlardan geçerek kök salan barış ve kardeşlik kültürünü daha geliştirerek gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

PROGRAMDA NELER VAR?

Muratpaşa Belediyesi, Tanıtım Günlerinde ilçede son 2 yılda yaşanan değişimi anlatacak. Muratpaşa Belediyesi, 13 bin metrekare alanda inşaatı devam eden Türkiye'nin en büyük dernekler yerleşkesini, üretimini kendi tesislerinde yaptığı yeraltı çöp konteynerlerini, yakın zamanda ihalesi yapılacak Çok Amaçlı Gösteri Merkezi, asfalt plent tesisi gibi temel hizmetlerini anlatacak.

Muratpaşa Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamalarını, Yaşlı Evleri, Etüt ve Bilim Merkezleri, meslek ve sanat eğitim kursları, yaşlı bakım hizmetleri ile Muratpaşa'da yaşayan herkesin dahil olacağı sürdürülebilir çevre için atıkların geri kazanımını hedefleyen Türkiye'nin en geniş katılımlı çevre projesi Çevreci Komşu Kart'ın da tanıtımını yapacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!