Muratpaşa, Dünya Kanser Günü kampanyasına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa, Dünya Kanser Günü kampanyasına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 11:51

Muratpaşa, Dünya Kanser Günü kampanyasına katıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü için, Antalyaspor 50. Yıl Parkı'nı havuzunu bu hastalıkla mücadelenin renkleri mavi ve turuncuyla ışıklandırdı, Lara Caddesi yürüyüş yoluna yılın sloganları 'Yapabilirim, yapabiliriz' afişlerini astı.

Muratpaşa Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve aralarında Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şubesi'nin de olduğu kuruluşların birlikte tüm dünyada yürüttüğü kansere karşı toplumsal bilinci artırmak amacı taşıyan uluslararası kampanyanın parçası oldu.

'Yapabiliriz, yapabilirim' sloganı altında bu yılın ana teması 'Sporu ve fiziksel aktiviteyi desteklemek' olarak belirlenirken Muratpaşa Belediyesi de İsmet Gökşen ve Lara Caddesi kesişiminde bulunan Antalyaspor 50. Yıl Parkı'nın havuzunu hastalıkla mücadelenin renkleri mavi ve turuncuyla ışıklandırdı. Bununla birlikte Lara Caddesi yürüyüş yoluna farklı dillerde yılın sloganları 'Yapabilirim, yapabiliriz' afişleri de asıldı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal; kanser, şeker ve tansiyon gibi hastalıkların Türkiye'de hızlı bir artış gösterdiğini gerçeğinden hareketle Muratpaşa'da yaklaşık 4 yıldır, her yaştan birey için spor ve fiziksel aktiviteyi desteklemek amacıyla önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin bu çalışmalarıyla UICC'in 4 Şubat Dünya Kanser Günü için bu yıl belirlediği temanın çakışmasının önemine vurgu yapan Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Her yıl milyonlarca ölüme neden olan ama pek çoğu önlenebilir olan bu hastalığa karşı toplumsal bilinci arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla 4 Şubat Dünya Kanser Günü kampanyasının bir parçası olmamızı sağlayan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şubesi ve Başkanı Kadri Yakut'a ayrıca teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!