Muratpaşa Belediyesi Ramazan'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa Belediyesi Ramazana hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 13:06

Muratpaşa Belediyesi Ramazan'a hazır

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, 27 Mayıs Cumartesi başlayacak Ramazan ayında 56 mahalleyi kapsayan bölge iftar sofraları kuracak.

Muratpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlıklarını yaptı. 27 Mayıs Cumartesi başlayacak Ramazan ayı boyunca Muratpaşa Belediyesi, 56 mahalleyi kapsayan bölgelerde iftar sofraları kuracak, o sofralarda 55 bin kişiyle oruçlar açılacak. Muratpaşa Belediyesi, ilk iftar sofrasını Bayındır, Soğuksu ve Meltem mahalleri için Bayındır Park'ta kuracak.

Muratpaşa Belediyesi'nin iftar sofralarında muhtaç durumda olan, evsiz kimselere günlük sıcak yemek sağlayan aşevi tarafından hazırlanacak. Ramazan ayı için 1650 kilogram irmik, 11 bin kilogram tavuk eti, 1375 kilogram mercimek, 5 bin 500 kilogram pirinç alındı. İftar sofralarını hazırlayacak aşevi günlük bin kişiye yaptığı yemek yardımına Ramazan ayında da devam edecek. Bununla birlikte iftar saatinde yolda olan, evinde olamayanlara da 'acil' iftariyelik hazırladı. Ramazan ayı boyunca Muratpaşa Belediyesi, sandviçli mönülerle orucunu yolda, hastanelerin önünde, otobüs duraklarında açmak durumunda olan komşularını da yanında olacak.

Ayrıca, iftar sofralarının kurulacağı mahallerde çocuklar için de ödüllü yarışmalar yer alacak. İftardan sonra Ramazan ayının unutulmaz tadı Hacivat ve Karagöz gösterisi çocuklar ve mahalle sakinleriyle buluşacak. Ramazan ayında ayrıca Aydın Kanza Parkı'nda Türk halk müziğinde tasavvuf müziğine Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ve Antalyalı müzik grupları dinleti sunacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!