Muratpaşa, 429 bin ton asfalt üretti

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa, 429 bin ton asfalt üretti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 11:12

Muratpaşa, 429 bin ton asfalt üretti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerin yollarını uzun ömürlü, sıcak asfaltla kapladı. Belediye kendi tesislerinde bu amaçla 2 yılda 429 bin ton asfalt üretti.

Kendi asfalt üretim tesisini kuran Muratpaşa Belediyesi, cadde ve sokak yenileme çalışmalarında kullandığı asfaltı kendisi üretiyor. 2 yıl önce hizmete açılan asfalt plentinde bugüne kadar 429 bin ton asfalt üretilirken, özel sektöre 4500 ton satışı gerçekleştirildi. Deneme üretiminin ardından 19 Mart 2016'da hizmete açılan Muratpaşa Belediyesi asfalt üretim tesisi saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip. Tesiste, yüksek üretim kalitesini korumak ve takip etmek için laboratuvar da kuruldu.

Asfalt üretim tesisini altyapı çalışmaları tamamlanan tüm mahallelerin yollarını yenileme hedefleri doğrultusunda kurdukların söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Tesisimizin üretime geçmesinin ardından asfaltlama çalışmalarımız, hız ve standarda kavuştu. Ürettiğimiz asfalt, kazı gibi dış müdahaleye maruz kalmadığı sürece 40 yıl dayanma ömrüne sahip. Ayrıca özel sektöre 4500 ton asfalt satışı gerçekleştirdik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!