Muratlı'da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Muratlıda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 13:57

Muratlı'da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açıldı

Haberin Devamı

Emre BAŞTUHAN/MURATLI(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'nde Özel Gülbahar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.

Rehabilitasyon merkezinin açılışına, Muratlı Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Milli Eğitim Müdürü Ali Erkol, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Merkezin açılmasına en çok annelerin sevineceğini dile getiren Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, "Muratlı Belediyesi olarak bu tür eksiklerin giderilmesi bizi sevindiriyor. Çünkü daha evvel Çorlu’ya götürmeye çalışan annelerimiz vardı. Kendileri hep yakınıyordu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Devletimizin de bu konuya el atması, özel sektörü de devreye sokarak bu tür eksiklerin giderilmesi doğru bir karar, iyi oldu diyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Muratlı Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ise, "Toplum olarak, devlet olarak engelli kardeşlerimize karşı çok önemli ödev ve sorumluluklarımız bulunmaktadır. Her şeyden önce devletimiz, yerel yönetimlerimiz engelli kardeşlerimizin kamu hizmetlerine, kamu binalarına fiziki erişimi konusunda fiziki alt yapıyı oluşturmak zorundayız. Onların gündelik yaşam içerisinde; yollarda, kaldırımlarda, parklarda rahat şekilde hareket etmelerini sağlayacak her türlü tedbiri almak durumundayız. Engelli kardeşlerimizin eğitim merkezlerinde, devlet kurumlarında olabilir; bugün açılışını gerçekleştireceğimiz özel eğitim merkezleri olabilir. Onların eğitimini sağlamak suretiyle sosyal gelişimlerini, kültürel sanatsal aktivitelerle desteklenmesini önemsemeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkez hizmete açıldı. Davetliler merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, zihinsel engelliler, dil konuşma, işitme engelliler, yaygın gelişimsel bozukluklar (Otizm), bedensel engelliler (FTR) ve özel öğrenme güçlüğü bölümleri yer alıyor. Toplamda 350 öğrenci kapasiteli rehabilitasyon merkezinde, psikolog, fizyoterapist, zihinsel engelliler öğretmeni, okul öncesi öğretmeni, işitme engelliler öğretmeni, dil terapisti, uzman öğretici, servis şoförü ve servis hostesi (Çocuk gelişimci), aşçı ve grup öğretmeni görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!