Muratlı'da izinsiz havai fişek atmak yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Muratlıda izinsiz havai fişek atmak yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 13:37

Muratlı'da izinsiz havai fişek atmak yasaklandı

Haberin Devamı

 

Emri BAŞTUHAN/MURATLI(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi Emniyet Müdürlüğü düğün ve nişan gibi kutlamalarda izinsiz havai fişek atılmasının yasaklandığını açıkladı.

Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yazılı açıklamada, son günlerde düğün, nişan gibi benzeri günlerde vatandaşların
havai fişek atılması olaylarında gözle görülür bir şekilde artış olduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Özellikle izin alınmadan ve yetkisiz kişilerce havai fişek atılması istenmeyen kazalara sebebiyet vermektedir. Düğün, nişan vb kutlamalar ile ilgili havai fişek gösterisi yapmanın izne tabi olduğu bilinmelidir. Havai fişek gösterisi yapmak isteyen kişilerin Kaymakamlık makamına yazdıkları dilekçe ve ekinde A sınıfı Piroteknik Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesi fotokopisi, ateşleyicinin vereceği taahhütname, talep sahibinin nakil görevlisine vereceği nakilci vekaletnamesi, nakil görevlisinin halen geçerli olan Güvenlik Belgesi Sorumluluk Sigorta Poliçesi ile müracaat etmeleri gerekmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekipler düğün, nişan gibi kutlamaların yapıldığı yerleri etkin bir şekilde kontrol etmeye devam edecek olup, izinsiz havai fişek gösterisi yapan ve yaptıranlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapacaklardır" denildi.

Öte yandan, ruhsatsız şekilde havai fişek satışı yapan işletmelere de denetim ve cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!