Muratlı Kaymakamı, mahallenin sorunlarını dinledi

Güncelleme Tarihi:

Muratlı Kaymakamı, mahallenin sorunlarını dinledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 12:42

Muratlı Kaymakamı, mahallenin sorunlarını dinledi

Haberin Devamı

Emre BAŞTUHAN/MURATLI(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, her ay gerçekleştirdiği halk toplantısında İnanlı Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

İnanlı Mahallesi'ndeki buluşmaya Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Jandarma Komutanı Serdar Çidem, Emniyet Müdür Vekili Erdoğan Öztürk, Belediye Başkan Vekili  Ali İhsan Onur ve muhtarlar ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda temsilcileri ile yerel basın ve ilçe halkı katıldı. İnanlı Mahallesi Muhtarı Şerif Şimşek, mahallesini tanıtan bir konuşma yaparak; "Mahallemiz 215 hane, 550 nüfustan oluşmaktadır. Yakın zaman öncesine kadar 900 civarında olan nüfusumuz son dönemde düştü. Çoğu vatandaşımız ilçe merkezine göçtü. Köyümüzde hayvancılık bitti. Öğrencilerimiz taşımalı sistem ile Hasan Orhan İlköğretim Okulu'na götürülüyor. Köyümüzde 3 kahvehane, 2 marketimiz var. Sağlık ocağımız mevcut. Sürekli bir hemşiremiz var. Haftada bir doktorumuz da geliyor" dedi.

Ardından mahalle sakinleri, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi. İnanlı'daki çiftliğin gübreleri yol boyuna attığını öne süren vatandaşlar, geceleri çok kötü kokuların yayıldığını ifade ederek; rahatsızlıklarını anlattı. Köpeklerden çok şikayetçi olduklarını aktaran İnanlı sakinleri, "Başıboş ve sahipsiz sokak köpeklerinden ötürü evlerimizden çıkamıyor, evlerimize gidemiyoruz. Özellikle geceleri tedirginliğimiz artıyor" dedi. 2-3 günde bir elektriklerinin kesildiğini belirten vatandaşlar, sorunlarına çare istedi. Mahalleye güvenlik kamerası talep edilirken, yazlık bir düğün salonu da kurulması istendi.

Muratlı-İnanlı Mahallesi arasına Büyükşehir Belediyesi'nden servis otobüsü talep eden vatandaşlar, "Sadece Çarşamba günleri aracımız var. Biz her gün belediye arabası istiyoruz, hat istiyoruz"dedi. Bunun üzerine Muratlı Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Onur, Muratlı-Hayrabolu arasına servis hattı düşünüldüğünü belirterek, bu hat ile İnanlı sakinlerinin de ulaşımının kolaylaşacağını aktardı.

Toplantının son bölümünde söz alan AK Parti Muratlı İlçe Başkan Vekili Metin Akgün, "Dar olan İnanlı Mahallesi köprüsü ile Hanoğlu Mahallesi köprüsünün genişletilmesi için 6 Ağustos'ta ihalemiz yapıldı. Köprülerin genişletilmesi için çalışmalar 2018'de yapılacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!