Muratdağı Termal Kayak Merkezi master planı onaylandı

Güncelleme Tarihi:

Muratdağı Termal Kayak Merkezi master planı onaylandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 12:05

Muratdağı Termal Kayak Merkezi master planı onaylandı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'ndeki Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı'nın 4 yıldan beri süren çalışmalar sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce onaylandığı bildirildi.

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz İlçesi'ne 30 kilometre mesafedeki 2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Muratdağı'nın 1450 metresinde kurulu Muratdağı Termal Turizm Merkezi için hazırlanan Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce onaylanarak kesinleştiğini söyledi. Planının Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kütahya İl Özel İdaresi, Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesi'nin 4 yıllık çalışmaları neticesinde onaylanarak, kesinleştiğine dikkati çeken Kaymakam Önder, planlama çalışmaları için 200 bin lirasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 57 bin lirası da Özel İdare tarafından olmak üzere toplam 257 bin lira harcandığını, bundan sonraki yatırım ve tesislemenin hazırlanan imar planına göre yapılacağını bildirdi.

Kaymakam Muhammet Önder, "Yapılan Muratdağı Termal Kayak Merkezi Master Planı'nda 5 mekanik tesis ve 13 kayak pisti bulunuyor. Gediz-Muratdağı Termal Kayak Merkezi Master Planı hayata geçirildiğinde, kayak ile termal turizmin bir arada yapılabileceği çok az sayıda bulunan bir turizm merkezine sahip olacağız. Gediz İlçesi'nin önünü açan bu çalışmanın bölgeye her yönden canlılık getireceğine inanıyorum" dedi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!