Murat Ülker: İlk yarıda 2-3 sürpriz olacak

Güncelleme Tarihi:

Murat Ülker: İlk yarıda 2-3 sürpriz olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 16:26

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Capital dergisine özel verdiği röportajda, 2016 yılının ilk yarısında 2 -3 sürpriz açıklayacaklarını ifade etti. Ülker, e-ticaret alanında bir şirket açacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ülker, geçtiğimiz aylarda Ülker, Godiva, United Biscuits ve DeMet’s işlerini birleştirerek Pladis adında yepyeni bir oluşum yarattı.

Rauf Ateş'e özel konuşan Ülker, “Şirketlerimizi diyet-rejim moduyla satma dönemi bitti. Şimdi normal sisteme geri döneceğiz. Yılın ilk yarısında size 2-3 sürprizimiz olacak” dedi.

"ADIM GİBİ BİLİYORUM"

Murat Ülker, “Yılın ilk yarısında size 2-3 sürprizimiz olacak. Bazılarına ‘Aa’ diyeceksiniz, bazılarına bunu biliyorduk diyecekseniz. Adım gibi biliyorum” dedi.

Ülker, Yıldız Holding’in 8,2 milyar dolarlık gıda cirosu içinde aslan payının Pladis’e ait olacağını söyledi.

Murat Ülker, Pladis’in 3 önemli CEO tarafından yönetileceğini ifade etti ve “Şirketlerimizi aynı çatı altında toplayarak, esas işimiz bisküvi, şekerleme ve çikolatada lider olmak” dedi.

Haberin Devamı

Ülker, Türkiye dışında başka bir alanda büyümeyi düşünmediklerini de sözlerine ekledi. 

YENİ ALANA GİRİYOR

Murat Ülker, "Bakın hedeflerim arasına yeni bir yatırım koymuşum. Mesela burada diyor ki e-ticaret konusunda bir şirket kurulucak ve bu yıl fatura kesecek. Yani en az bir kategoride  e-ticareti, ticari olarak uygulanabilir şekilde hayata geçirmem lazım. Bunu yapacağım" dedi. 

BEN O ZAMANLAR KISA PANTOLONLUYDUM

Murat Ülker, Yıldız Holding olarak bu alandaki ilk yatırımlarını hatırlattı ve şöyle dedi:

“İlk başta Topkapı Takkeciler semtindeki fabrikamız vardı. Ona fabrika derlerdi ancak içinde sadece fırınlar vardı. Ben o zamanlar kısa pantolonluydum. Eniştem fabrika ile yakından ilgilenir, halam da fabrikadaki bekçi evinin üstünde otururdu. O zaman çok daha kadın işçi vardı. Bir yandan radyo dinleyip, bir yandan da paket yaparlardı. Daha sonra Topkapı’daki yeni fabrika Mithat Paşa durağının karşısına yapıldı. Sur dışında başka yerde elektrik olmadığı için fabrikayı trafonun yanına yapmışlar. Fakat hatırlıyorum su yoktu. Sonradan Terkos suyu bağlandı ama çoğu zaman akmazdı ve kamyonlarla fabrikaya su taşırdık.”

MURAT ÜLKER BABASINDAN ÖĞRENDİKLERİNİ AKTARDI

Murat Ülker söyleşi de babası Sabri Ülker'den öğrendiklerini de paylaştı. 

Haberin Devamı

Ülker, babamdan neler öğrendim başlığı altında şunları sıraladı:

-Babam dinlemeye önem verirdi ve herkesi dinlerdi. Bana da kızardı: "Sen kimseyi dinlemiyorsun, acele ediyorsun" derdi. 

-Mutlaka hesabını bilir, hesabını yapardı. Herkese de bunu tavsiye ederdi. 

-İçgüdüleri güçlüydü. Tecrübeye dayalı olarak  bir süre sonra sezgiler gelişiyor, karşındaki insanın aklından ne geçtiğini tahmin edebiliyorsun. Bu yönü güçlüydü...

Murat Ülker röportajının devamını Capital dergisi Mart sayısında bulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!