Murat Öztürk'e son görev

Güncelleme Tarihi:

Murat Öztürke son görev
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2013 09:48

ADANA’da Hava Oyunları Festivali’nde gösteri yaparken kullandığı "Pitts" tipi uçağının yere çakılması sonrası hayatını kaybeden eski haber kameramanı, efsanevi gökyüzü muhabiri, sivil akrobasi pilotu ve pilot öğretmeni Murat Öztürk, son yolcuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Murat Öztürk için Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öztürk’ün eşi Nilgün ile kızı Pelin Öztürk’ün taziyeleri kabul ettiği törende, basın ve havacılık camialarından çok sayıda kişi hazır bulundu.

EŞİ NİLGÜN ÖZTÜRK : MUTLU ŞEKİLDE GİTTİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM, SONSUZA UÇTU

Nilgün Öztürk, "Mutlu şekilde gitti diye düşünüyorum. Sonsuza uçtu" derken, kızı Pelin Öztürk de, "Biz yolunda devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi birlikteydik. Hem yakın arkadaş, hem iyi bir pilot. Ondan çok şey öğrendim. Erken kaybettik, başımız sağolsun" dedi. Babasının yolunda devam edeceğini söyleyen Öztürk, "Onun ışığını alan insanlar çoğalacak. O da bunu istiyordu. Tek bir Murat Öztürk olmayacak bundan sonra, çoğalacak. Genel havacılık gelişecek" diye konuştu.

EFSANE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

BASIN VE HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ BULUŞTURDU

Öztürk’ün son yolculuğuna uğurlandığı törene basın ve havacılık camiasından çok sayıda isim ve kurum yöneticisi ile çalışanı katıldı. Havacılık sektöründen törene katılanlardan bazıları şöyleydi:

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Sıtkı Zeybel, Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Topa Bilgettin Toker, Kar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Berksan, Bon Air Yönetim Kurulu Başkanı Ateş Hanibu, Genel Havacılık CEO’su Ali Sülyak, Hezarfen Havaalanı Genel Müdürü Ahmet Tezman, Ayjet Uçuş Okulu Genel Müdürü Celal Cingöz, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül.

GÖKYÜZÜNÜN HABERCİSİ MESLEKTAŞLARININ OMUZLARINDA

Basın dünyası da gökyüzünde bir habercilik efsanesine dönüşen Murat Öztürk’ü yalnız bırakmadı. Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Hürriyet Gazetesi yazarları Yılmaz Özdil ve Sedat Ergin, Yazı İşleri Müdürü Necdet Doğan, Milliyet Gazetesi Yazarı Tunca Bengin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar ve meslektaşları yoğun bir katılımla Öztürk için düzenlenen törende hazır bulundu.

Haberin Devamı

ÜNİFORMALI HAVACI SUBAYLAR DA EFSANEYİ UĞURLADI

Ataköy 5. Kısım Camiindeki törene bir grup Hava Harp Okulu mensubu subay da katıldı. Subaylar havacılığın düşkünü Murat Öztürk’ü son yolculuğunda yalnız bırakmadı, onun havacılık tutkusuna duydukları saygıyı son yolculuğunda yanıbaşında durarak gösterdi.

CEBECİ : RUHU STANDART UÇUŞLARA YETMEDİ.. SONUNDA BİR AKROBASİ PİLOTU OLDU

Öztürk’e son görevlerini yerine getirmek için törene katılan arkadaşları ve dostları duygularını şöyle dile getirdi:

DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, "Her kahraman yerini arar. Murat’ın kahramanlık yeri de gökyüzüydü. Hem kurallara uydu, hem hepimize öğretmenlik, hocalık yaptı, yol gösterdi, manuel uçuşun kurallarını öğretti. Ruhu standart uçuşlara yetmedi ve sonunda bir akrobasi pilotu oldu. Hayatının her döneminde kendini yeniledi. Hem gazetecilik, yayıncılık yaptı, bir taraftan da bir pilot olarak mükemmel uçuşlar yaptı. Havacılık böyle bir şey. Bazen bu tip talihsizlikler onları aramızdan alıp, gidiyor. Ama bu efsaneyi, hepimizin üzerine görev düşüyor, onu her zaman hatırlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

BORATAV : GERÇEKTEN YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR MESLEKTAŞIMIZI KAYBETTİK.

CNN Türk Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav da, "Cenazelerde, kayıplardan sonra hep, ’Yeri doldurulamayacak insan’ denir. Aslında çoğumuzun yeri dolduruluyor ama bu sefer gerçekten yeri doldurulamayacak bir meslektaşımızı kaybettik. Çünkü yaptığı işi yapan başka insan yoktu. Bütün medya kuruluşlarının gökteki gözüydü. Onun görüntüleri sayesinde başka türlü göremeyeceğimiz çok şeyi gördük ve gösterdik. Dolayısıyla çok üzgünüz" dedi.

ÖĞRENCİLERİ MURAT ÖZTÜRK’Ü ANLATTI

Öztürk’ün öğrencilerinden Fikret Yeşilçay, "Murat hocamın hem öğrencisiyim, hem yarı yarıya oğlu gibiyim. Murat hocam, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük havacılardan bir tanesiydi. Her anlamda çok farklı bir vizyona sahip, ülkedeki sportif ve sivil havacılığın gelişmesi, büyümesi, hatta başlaması için ilk adımı atan insanlardan bir tanesiydi" diye konuştu. Bir diğer öğrencisi Kemal Nizipoğlu, "Biz Murat hocadan, önce havacılığı sevdik. Bu işi bize hakkıyla öğreten hocamızdı. Çoğu insan mesleğini para için yapar. Ama Murat hoca bu işi gerçekten seviyordu. Bize pilot olmayı, havada kalmayı, hayatta kalmayı öğretti. Murat Öztürk’ün sadece yapmaya çalıştığı şey Türkiye’ye, Türk gençliğine havacılığı sevdirmekti" dedi.

Haberin Devamı

Öztürk’ün öğrencisi Ümit Vural da, "Çok değerli bir insanı kaybettik. bu işe gönül vermiş, hayatını adamış bir insandı. Sivil havacılığın gelişmesine çok faydası, emeği vardı, yazık oldu. Boşluğu doldurulacak gibi değil" dedi.

HAVA FOTOĞRAFININ ÖNEMİNİN ALTINI ÇİZDİ

Milliyet Gazetesi Yazarı Tunca Bengin de, "Murat, benim 30 yıllık arkadaşımdı. TRT’de kameramandı, ben de muhabirdim o dönem Milliyet’te. Çok uzun yıllar beraber haber peşinde koştuk. Sonra 2000 senesinde ben Milliyet’in Haber Müdürlüğü’ne geldiğim zaman bizim gazetemize aldık. 12 sene beraber çalıştık, çok önemli haberlere imza attı Murat. Bir taraftan öğretmenlik yaptı, öbür taraftan da gazetecilik dersi verdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Televizyoncu Metin Uca, "Murat ağabey sadece çok başarılı bir pilot ya da sivil havacılığı sevdiren biri değil, bir öğretmen aynı zamanda. Pek çok işi bir arada başarabilen birisi. Bir gazeteci aslında. Onun sayesinde bir sürü olayı, bir sürü farklı açıdan görme şansı yakaladık. Hava fotoğrafının öneminin altını çizdi" dedi.

Kar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Berksan ise, Murat Öztürk’ün Hazerfen Havaalanı’nı kurarken yaşadığı sıkıntılardan söz ederek, "Uçmayı severdi ama asıl uçmayı insanlara sevdirmek için yaşadı" diye konuştu.

Öztürk’ün cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda cenaze aracına konularak, Eyüp Mezarlığı’na getirildi. Cenazeye Öztürk’ün ailesinin yanı sıra çok sayıda dostu da katıldı. Öztürk’ün cenazesi okunan duaların ardından toprağa verildi.

İŞTE DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

MURAT ÖZTÜRK'ÜN ÇEKTİĞİ SON FOTOĞRAFLAR

EFSANE PİLOTUN ÇEKTİĞİ UNUTULMAZ FOTOĞRAFLAR

KAZA ANI HEMEN ÖNCESİ VE SONRASI- FOTO GALERİ

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YERDE İNCELEMELER YAPILDI / WEB TV

İŞTE EFSANE PİLOT'UN ÇEKTİĞİ UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!