Murat’la sanki gerçekten aşığız

Güncelleme Tarihi:

Murat’la sanki gerçekten aşığız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 00:00

“Düşman Kardeşler”in Derya’sı Burcu Biricik, kendini rolüne kaptırdı. Dizide Murat Eken’e sırılsıklam aşık bir genç kızı oynayan Biricik, “Murat oynarken bana o kadar güzel bir enerji veriyor ki, sanki gerçekten uzun zamandır aşık gibiyiz” diyor.

Haberin Devamı

Adını “Artiz Mektebi” ile duyurdun ve sanırım ilk sürekli rolünü de “Düşman Kardeşler”de aldın.   

- Evet... Daha önce başka projelerde bölüm oyunculuğu yapmıştım ama ilk kez bir dizinin ana cast’ında yer alıyorum. Açık söylemek gerekirse rolün altından kalkabilir miyim diye de epey korkmuştum teklif geldiğinde...

Neden?  

- Teklif geldiğinde görüşmeye gittim ve ilk öğrendiğim rolün şive gerektirdiğiydi. Trakya şivesi yapmam gerekiyordu. Gözüm korktu tabii... Ama yönetmenimiz tatlılıkla anlattı, yapabileceğime ikna etti beni. Korkulacak bir şey olmadığını sonradan gördüm. Bir de erkek arkadaşım da bu dizide... O gerçek Trakyalı ve şivesi iyidir. Biraz da ona güvenerek girdim bu işe.

Ama senaryo gereği Murat Eken’e aşıksın.

- Evet, senaryo gereği deli gibi seviyor ve kıskanıyorum onu. Murat da oynarken bana o kadar güzel bir enerji veriyor ki, sanki gerçekten uzun zamandır aşık gibiyiz. Ekrana bu doğallığın yansıdığını düşünüyorum. Ama istenmeyen gelinim maalesef. Aileye hiçbir şekilde yaranamıyorum. Bir de Murat Eken’in oynadığı Ahmet’in bir beşik kertmesi var. O da benim en büyük rakibim.

ARKEOLOJİ OKUDU OYUNCU OLDU

Sen Trakyalılar’a benziyorsun....

- Zaten bu dizi için çok büyük avantaj oldu.

Oyunculuk eğitimi almış mıydın?

- İzmir Şehir Tiyatrosu’nda eğitim aldım hem de oyunculuk yaptım. Ama yetmez tabii... O yüzden alaylı bir oyuncuyum diyorum. Ayrıca Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde okuyorum halen.

Oyunculuk aşkı nasıl başlamıştı?

- Klasik olacak ama kendimi bildim bileli var o tutku... Çocukluğumdan beri taklitler yapardım. Okul gecelerinde sahneye çıkardım. Aslında hep konservatuvara gitmek istemiştim. Ama küçük bir yerde büyüdüğüm için olmadı.

Nerede büyüdün?

- Antalya-Elmalı’da... Orada bu konularla ilgili bir kurs ya da eğitim olmadığı için hayallerimi ertelyedim, “üniversiteye gittiğimde tiyatro yapacağım mutlaka” dedim. Şehir Tiyatrosu oldu sonuçta... Çok da güzel oldu. Bu işin inceliklerini orada öğrendim.

Ailede sanatla ilgilenen başka kimse var mı?

- Yok. Annem ve anneannemin sesi güzeldir ama sadece kendi aramızda söyleriz. Aileden gelen bir tutku değil benimkisi.

Haberin Devamı

İLERİYİ DÜŞÜNMEM

Gelecek için ne gibi planların var?

- Bu benim için cevaplaması çok zor bir soru.

Niye?

- Çok fazla ileriyi düşünen biri değilim. O yüzden uçun vadeli planlar yapmıyorum. Ama tiyatro yapmayı çok isterim tabii... Ben ilk defa bu dizide oyunculuk yaptığımı hissediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!