Murat Didin

CUMARTESİ günü Beşiktaş’ın Efes maçına gittim. Orada bir antrenörün bir takım olma, yaratma keyfini yaşadım. Kendinden daha iyi bir takımı, oyuncularını motive ederek hazırlayan bir antrenör, o maçı kazandı.

Hiç de kolay değildi. Dün akşamki oyuna bakıyorum. Beşiktaş takımına kenardan hiçbir katkısı olmayan bir antrenör görüyorum. Düşüncede yanlış, yanlış yerlerde adam oynatmalar var. Böyle olunca nasıl kazanacaksın ki... Beşiktaş yönetimine bir tavsiyem olacak, Murat Didin kardeşim bu futbol takımını alsın, 15 gün sonra takım yapmazsa ben adam değilim.

Yahu, böyle şey olmaz. Rakip 10 kişi kalmış, çerçeveyi bulan top 70. dakikada geliyor.

Tabii ki Sakarya’da top oynayan çocuklara bir laf etmek haksızlık olur. 10 kişi kaldıktan sonra öbür kaleyi hiç düşünmeden 1925 model top oynadılar. Yere yatan kalkmadı, zamana oynadılar. Onların da en doğal hakkı. Müsaade eden adam haksız. Kaleciye son 5 dakika kala bir kart gösterdi. Halbuki, ikinci yarı başladıktan sonra oyundan çaldığı, en az 10 dakika var. Ben bu hakemin et mi balık mı olduğunu anlamış değilim. İyi yönettiği maçları da seyrettim, dünkü gibi ipin ucunu kaçırdıklarını da...

Devamlı patinaj

Sakarya’dan attığı oyuncu kırmızı kartlık bir şey yapmadı. Faul de var, sarı kart da var. Ama kırmızı kartlık bir şey yok. Beşiktaş kötü oynuyor. Bu düşünceyle iyi oynaması da mümkün değil. 5-6 pas yapılıyor, gidilen mesafe 1 metre değil. Devamlı patinaj. Oynar gibi yapıp oynamayan bir takım. Serdar, diye bir kardeş orta sahanın ortasında. Kötü bir şey demek pek işime gelmiyor ama orada oynaması mümkün değil. Yerine yabancı!!!

Hep diyoruz, Delgado ile Ricardinho beraber oynasınlar, ileri giderken daha iyi iş görülür. İkinci yarı beraber oynadılar. Ne oldu, maç berabere bitti. Demek ki, onları da Tigana havaya sokamıyor. Kimseyi sokamadığı gibi...

Böyle seyirci dostlar başına. Takımının yanında değil, üstünde başında. 90 dakika hiç susmadılar, takımı iteklediler. Ama takımda hayat yok. İki pası bir araya getiremiyorlar. Hücuma çıkarken bu kadar top kaybı yapan bir takım bu ülkede yok. Dedik ya, böyle olacaksa iyi olmaz.
Yazarın Tüm Yazıları