Muppetların muhteşem dönüşü

Muppetlar 11 yıl sonra beyazperdeye geri dönüyor.

Haberin Devamı

Kermit’inden Miss Piggy’e, Fozzie’den Canavar’a, özlediğimiz bütün kuklalar Muppets’ta yeniden bir araya geliyor. Faruk Aksoy’un milliyetçi duyguları ve gişeyi coşturacak filmi Fetih 1453 ve Nicolas Cage’in kariyerini mahvetmeye devam ettiği Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi verimsiz haftanın diğer seçenekleri…

Hala çok komik ve eğlenceli

Muppets
The Muppets
Yönetmen: James Bobin
2011/ABD/103’

Dünyanın en büyük kukla hayranı Walter ve onun Smalltown’dan arkadaşları Gary ve Mary, Los Angeles’da tatil yaparken, petrolcü Tex Richman’ın petrol çıkarmak için Kukla Tiyatrosu’nu yıkacağını öğrenirler. Walter, Mary ve Gary ‘Bugüne Kadarki En Büyük Kukla Televizyon Yardım Kampanyası’nı sahnelemek ve tiyatroyu kurtarmak için gereken 10 milyon doları toplamak amacıyla farklı yönlere dağılmış olan muppetları yeniden bir araya getirmesi için Kermit’e yardım eder. Fozzie, Reno’da Moopets adındaki bir ‘tribute’ grubunda sahne almaktadır; Miss Piggy Vogue Paris’te büyük beden moda editörü olarak çalışmaktadır. Hayvan, öfke kontrolü için Santa Barbara’da bir kliniktedir ve Gonzo da nüfuzlu bir tesisatçı patronu olmuştur. Anlayacağınız, onları bu serüvene dahil edebilmek o kadar da kolay olmayacaktır. 11 yıl sonra ilk kez beyazperdede izleyeceğimiz muppetlar bıraktığımız gibi; hala çok komik ve çok eğlenceliler. Ayrıca, filmin televizyon şovunu aratmadığını ve bir süre sonra ünlüler geçidine dönüştüğünü hatırlatalım: Whoopi Goldberg, Billy Crystal, yine “How I Met Your Mother”dan Neil Patrick Harris, Modern Aile’nin çokbilmiş ufaklığı Rico Rodriguez, Community’nin Troy’u Donald Glover bu geçitte göreceğiniz yüzlerden sadece birkaçı…

Haberin Devamı

Muppetlar: Bu kuklaları çok seviyoruz!

The Muppet Show 1976’da başladı ve 1981’e dek 120 bölüm yayınlandı.
Şovun yayından kalkmasının sebebi ilginin azalması değil, yaratıcısı Jim Henson’ın sinema yapma isteğiydi.
Henson’ın dehası sinemaya da yansıdı. 1981’de The Great Muppet Caper’la başlayan sinema serüveninde The Dark Crystal (1982) ve Labyrinth (1986) gibi iki başyapıt üretti.
Kuklaların son uzun metraj filminden bu yana 11 yıl geçti.
Dizi boyunca unutulmaz kukla karakterler yaratıldı. Gösteri süresince sahneyi idare eden, konukları rahat ettirmeye çalışan ve gösteri sanatçıları arasındaki problemleri halletmeye çalışan Kurbağa Kermit, gösterinin divası ve Kermit’in belalısı Miss Piggy, Kermit’in gizli sağ kolu stand-upçı ayı Fozzie, dublör, performans sanatçısı Büyük Gonzo, İskandinav lehçeleri ile anlaşılmaz konuşmalar yaparak yemek tarifleri veren İsveçli Şef, gösterinin piyano sanatçısı Köpek Rowlf, Muppet laboratuarı şefi, bilim adamı ve mucit Dr. Bunsen Honeydew onlarca karakterden birkaçıydı.
Kukla Kermit’i, 1990 yılındaki ölümüne dek Jim Henson kendisi yönetti.
Zaman zaman absürd olarak kabul edilen parodilerle süslenen program boyunca Christopher Reeve, Julie Andrews, Steve Martin, Yıldız Savaşları karakterleri, Diana Ross, Paul Simon, Gene Kelly, Alice Cooper, Vincent Price, Rudolf Nureyev, Elton John, Sylvester Stallone, Liza Minnelli, Joan Baez, Shirley Bassey, Brooke Shields gibi pek çok ünlü arzı endam etti.

Haberin Devamı

Bir Faruk Aksoy projesi

Fetih 1453

Yönetmen: Faruk Aksoy
2011/Türkiye/165’

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini en gerçek haliyle gözler önüne serme iddiasında olan filmin kamera arkasında, yönetmenlik tecrübesi Yeşil Işık ve Çılgın Dersane serilerinden ibaret olan Faruk Aksoy oturuyor. Recep İvedik, Büyü, Avanak Kuzenler gibi popüler filmlerin yapımcısı olarak tanıdığımız Aksoy’un, filmini Muhteşem Yüzyıl rüzgarının estiği bir zamana yetiştirmesi de anlaşılır tabi. Milliyetçiliğin her daim zirvede olduğu ülkemizde seyircisini bulacağı da kesin.

İlkinden daha kötü

Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi
Ghost Rider: Spirit of Vengeance
Yönetmen: Mark Neveldine, Brian Taylor
2012, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, 105’

Haberin Devamı

Hayalet Sürücü Johnny, Doğu Avrupa’nın ıssız bir bölgesinde inzivaya çekilmiştir; ta ki gizli bir mezhebe bağlı olan bir kilise, ondan genç bir çocuğu şeytanın elinden kurtarmasını isteyene dek... Nicolas Cage ilkinde sadece aday olduğu Altın Ahududu Ödülü’nü bu sefer alacak gibi… Çünkü Hayalet Sürücü 2, öncekinden de kötü. Gerisini siz düşünün!

Yazarın Tüm Yazıları