Münih’te Göçmenler Meclisi için 30 liste yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Münih’te Göçmenler Meclisi için 30 liste yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 11:58

Almanya’nın Münih kentinde 22 Ocak 2017’de yapılacak ‘Göçmenler Meclisi’ seçimi için son listeler verildi.

Haberin Devamı

GÖÇMENLER Meclisi’ Başkanı Nükhet Kıvran ve yardımcıları avukat Theodora Sısmanı ile pedagog Dimitrina Lang, seçimlerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 22 Ocak’ta, 8’i Türk toplumundan olmak üzere çeşitli siyasi ve inanç grupları ile diğer ulusların temsilcilerinden toplam 30 listeyle seçime gidileceği belirtildi. 1974 yılında kurulan Münih Belediyesi Göçmenler Meclisinin, en eski ve en güçlü meclis özelliğini taşıdığı belirten Nükhet Kıvran, “Münih çok renkli yaşamda Almanya’nın kentleri arasında uyumdaki güzelliğiyle ikinci sırada yer almaktadır” dedi.

Münih’te Göçmenler Meclisi için 30 liste yarışacak

BİR YILDA 120 PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK

Haberin Devamı

Münih halkının yüzde kırkını göçmenlerin oluşturduğunu belirten Kıvran, şöyle konuştu: “Ancak, seçme ve seçilme hakları kısıtlanmış durumda. Bizler, yabancıların bu hakları için mücadele ediyoruz. Meclisimiz içinde değişik meslek gruplarından akademisyen ve çalışkan kadın arkadaşlarımızla başarılı bir ekip oluşturduk. Bugüne kadar her alanda tüm göçmenlere ya da sığınmacılara her türlü yardımı yapmaya çalıştık. Bunun için bünyemizde aktif çalışan gruplar oluşturup görev dağılımı yaptık. Çok güzel işler becerdik. İlgili makamlarla köprü görevi üstlenip, bir yıl içinde 120 projeyi hayata geçirdik. Çeşitli şenlik ve festivallerle sosyal etkinlikler gerçekleştirdik. Biz, her türlü siyasi ve dini görüşün üstünde ve hiçbiriyle hiçbir ilintisi olmayan bir meclisiz. Biz, toplumların huzuru ve barışı için çaba veriyoruz.”

GELEMİYORSANIZ, MEKTUPLA OY KULLANIN

Münih’te yaşayan tüm göçmen kökenli hemşerilerimiz, seçim günü zamanları yoksa da mektupla seçime katılabilir. Olaki, kayboldu ya da bir şekilde postadan mektup gelmedi, internet üzerinden bize başvurarak bu önemli görevlerini ve en doğal seçme haklarını yerine getirebilecekler. Bunun için burada yaşayan tüm göçmenleri seçime gitmeye çağırıyoruz. Çünkü bu, onların her alanda haklarının savunulması için gerekli bir meclis.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!