Münih’te binlerce kişi yeni Uyum Yasası’nı protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Münih’te binlerce kişi yeni Uyum Yasası’nı protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 16:03

Bavyera eyalet hükümeti tarafından hazırlanan yeni uyum yasası, Münih’te binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Yürüyüş sırasında polisle, Anarşistler arasında olaylar çıktı.

Haberin Devamı

VER.DI sendikası tarafından düzenlenen “yeni Uyum Yasası’nı protesto yürüyüşü”, birleşik sendikalar DGB binasının önünde yapılan konuşmalarla başladı. Sloganlar eşliğinde yürüyen protestocular Sendligertor’a gelindiğinde, Anarşistler’in eylemiyle karşılaştı. Anarşistler, çarpınca patlayan küçük boya toplarını Yeşiller ve SPD temsilciliklerine attı. Bunun üzerine polis, Anarşistlere müdahale etti. Biber gazı kullanan polis, bazı kişileri gözaltına aldı. Grupla polis uzun süre mücadele ederken, yürüyüşe katılan bazı gruplar da olayı duyunca geri dönüp Anarşistlere destek verdi. Olaylar yatıştıktan sonra protesto yürüyüşü Odeonsplatz’a kadar devam etti.

Yürüyüşe sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri, her kültürden insanların yanı sıra SPD ve Yeşiller de destek verdi. Bu iki partiye üye milletvekilleri ve eski yöneticileri de kortej boyunca yeni uyum yasasını protesto etti.
Münih’te kurulu Türk grubu ‘Birleşik Haziran da yürüyüşte yer aldı.

Haberin Devamı

DİĞER KÜLTÜRLER YOK SAYILIYOR

Münih Belediyesi Göçmenler Meclisi üyesi Nesrin Gül, “CSU’nun tasarladığı bu yasada, mültecilerin durumlarını ele alıp, yıllardır burada yaşayan diğer yabancı kökenli insanların uygulama içine dahil edilmeleri isteniyor. Mecburi uyum istiyorlar. Diğerlerinin kültürlerini yok sayıyorlar ya da sıraya koymuyorlar” dedi.

BU YASA ADINI HAK ETMİYOR

Münih Belediyesi Meclis üyesi Cumalı, “Bugüne kadar yapılabilecek en kötü yasa taslağı. Kesinlikle uyum yasası adını hak etmiyor. Teşvik yerine sadece cezalandırma ve korkutma politikası içeriyor. Bu da asla kabul edilemez. Bu yasa taslağı kesinlikle insan hak ve hürriyetlerine karşı hazırlanmış bir taslak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!