Mumcu, konserle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mumcu, konserle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 09:59

Mumcu, konserle anıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen konserde, araştırmacı-gazeteci, yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25. yılında konserle anıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası tarafından araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu için Heredot Kültür Merkezi'nde anma konseri düzenlendi. Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle ücretsiz düzenlenen konserde Şef Hakan Şensoy'un yönettiği orkestra, klasik müzik eserleri ile türkü ve şarkılara yer verdi. Solist Burcu Soysev'in seslendirdiği eserler ise sanatseverlere eğlenceli bir gece yaşattı. Gecede W.A. Mozart, G. Verdi, P. Mascagni, F. Lehar, Turgay Erdener, J. Sibelius, Revnak Yengi ve Selda Bağcan'dan eserler seslendirildi.

Şef Hakan Şensoy, ölümünün 25. yılında Uğur Mumcu'yu neden klasik müzik eserleriyle anlattağını açıklayarak, "Bu orkestrada çok çeşitli müzik aletleri var. Bir eseri her biri farklı notalarla çalıyor, ama bir araya geldiklerinde bir duyguyu bir düşünceyi ifade ediyor. Bu nedenle Uğur Mumcu'nun savunduğu demokratik parlamenter sistemi anlatmak için böyle bir repertuar seçtik. Bu nedenle çok sesli eserler çalıyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konser, Yusuf Yalçın'ın düzenlemesiyle Selda Bağcan'ın "Uğurlar Olsun" eseriyle sona erdi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!