Mültecilerin eyaletlere yükü 17 Milyar Euro

Güncelleme Tarihi:

Mültecilerin eyaletlere yükü 17 Milyar Euro
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 12:07

Almanya'da 16 eyaletin hükümeti, 2016 yılında mültecilerin bütçeye yükünü 17 milyar Euro olarak hesapladı. En fazla harcamayı Kuzey Ren Vestfalya yapacak.

Haberin Devamı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti hükümeti gelecek yıl mülteciler için yapacağı harcamanın miktarını yaklaşık 4 milyar Euro alarak hesapladı.

Bavyera hükümeti 3 milyar 310 milyon Euro harcamayı öngörürken, Baden Württemerg mültecileri için gerekli bütçeyi 2 milyar 250 milyon olarak tahmin ediyor.

Gelecek yıl da mülteci akının bekleyen eyaletler, federal hükümetten destek bekliyor. 

VERGİ ÖNERDİ

Mültecilerin giderlerini karşılamak amacıyla gerekli para kaynağının yeni vergiyle sağlanması önerildi.

İki Almanya'nın birleşmesinden sonra doğu eyaletlerinin kalkındırılması amacıyla uygulanan dayanışma vergisinin benzeri şimdi mülteciler için de gündeme geldi. Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer, 'Mültecilerle Dayanışma Vergisi' adı altında vergi toplanmasını önerirken, bu verginin 2030 yılına kadar toplamasını istedi. 

Baden Württemberg Başbakanı Nils Schmid ise Seehofer'in önerisini ‘çocukça bir oyun’ olarak değerlendirdi. Seehofer'in mültecileri bahane ettiğini savunan Schmidt, “Bizim dayanışma vergisine mülteciler için ihtiyacımız yok. Gelecekte federal, eyalet ve yerel yönetimlerin yapacağı harcamalar için ihtiyacımız var” dedi.

MÜLTECİLER, EYALETLERE NASIL DAĞITILACAK
Almanya’ya bu yıl gelen 1 milyon mülteci eyaletlere, bütçelerinin büyüklüğüne ve nüfusunun yoğunluğuna göre dağıtılacak. Eyalet hükümetleri de alacakları mülteci sayısına göre 2016 yılında yapacakları harcamaları hesapladı. Buna göre mültecilerin 16 eyalete mali yükü şöyle olacak: Kuzey Ren Vestfalya 4 milyar, Bavyera 3 milyar 310 milyon, Baden Württemberg 2 milyar 250 milyon, Hessen bir milyar 300 milyon, Aşağı Saksonya 1 milyar 280 milyon, Brandenburg 660 milyon, Schleswig Holstein 820 milyon, Hamburg, 620 milyon, Rheinland Pfalz 350 milyon, Mecklenburg Vorpomern 170 milyon, Berlin 660 milyon, Saksonya Anhalt 450 milyon, Saksonya 50 milyon, Thirngen 48 milyon ve Saarland 100 milyon. Bremen hükümeti ise ne kadar harcama yapabileceğini henüz hesaplamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!