Mültecilerin evinde kundaklama şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Mültecilerin evinde kundaklama şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 14:35

Kahramankazan’da Suriyeli bir ailenin kaldığı gecekondunun kimliği belirsiz kişilerce kundaklandığı öne sürüldü. Yangın sırasında evde bulunan ve dumandan etkilenen 4 çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Kahramankazan Satıkadın Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli Abdullah ve eşi Mariam Alnessar, çocukları Mahammed (12), Moutaz (9) ve Aya (5) ile yeğenleri Abdurrezzak Haşhaşkibeb'i (17) evde bırakarak yakınlarını ziyarete gitti. Bu sırada evde bulunan Moutaz ve Aya uyurken kuzenleri Mahammed ve Abdurrezzak mutfakta sohbet ettikleri sırada önce evin elektriğinin kesildiğini ardından da odanın camlarının kırıldığını fark etti. Etrafları kısa süre içinde dumanla kaplanan çocuklar, uykuya dalan Moutaz ve Aya'yı güçlükle dışarı çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye alevlere müdahale ederken 112 Acil Servis ekipleri de dumandan etkilenen çocukları hastaneye kaldırdı. İlk müdahaleleri yapılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Mültecilerin evinde kundaklama şüphesi

Haberin Devamı

‘İKİ KİŞİ RAHATSIZ EDİYORDU’

Yangını duyarak eve geri dönen Abdullah ve Mariam Alnessar çifti, polis ekiplerine bilgi verdi. Baba Abdullah Alnessar, birkaç gündür tanımadıkları iki kişinin gecekondudan çıkmaları yönünde uyardıklarını ve kendilerini rahatsız ettiklerini iddia etti. Polis ekipleri babanın iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan, çocuklardan 9 yaşındaki Moutaz'ın 6 ay önce babasıyla birlikte Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan bombardımanda yaralandığı, tedavisinin ardından daha önce Türkiye'ye göç eden annesi ve kardeşinin yanına geldiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!