Mültecilere Türkçe eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Mültecilere Türkçe eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 10:42

Mültecilere Türkçe eğitimi

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE’ye yerleştirilen mülteci aileler, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursunda Türkçe öğreniyor.
Irak, Afganistan, Suriye ve İran'da yaşanan karışıklık nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ev hanımından mühendise kadar çok sayıda mülteci, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursuna büyük ilgi gösterdi.Okuma yazma kursu sonunda mülteci vatandaşlar, günlük hayatta ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek kadar Türkçe öğreniyor.
Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, "Başlangıç seviyesi kursumuzda her milletten öğrenci var. Afganistan, Suriye, Irak ve İran'dan öğrencilerimiz eğitim görüyor. Toplam ders 136 saatten oluşuyor. Haftalık on saat ders veriyoruz ve kursumuz 13 hafta sürüyor. Kursiyerlerimizin bir çoğu Niğde merkezde yaşadığı için belli başlı günlük konuşma becerilerine sahipler. Kursiyerler renkler, sayılar, haftalar aklınıza gelebilecek birçok noktada bilgi sahibi olarak birinci seviye kursunu tamamlamış olacaklar. Kurs sonunda mülteciler aldıkları eğitimle kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilecekler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!