Mültecilere Papa piyango

Güncelleme Tarihi:

Mültecilere Papa piyango
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 20:24

Hıristiyanların iki dini lideri Papa Françesko ve Fener Patriği Bartolomeos, dünyanın dikkatini mülteci sorununa çekmek amacıyla Yunanistan’ın Ege’deki Midilli adasında buluştu. Avrupa’nın mültecilere kapılarını kapatmasına daha önce karşı çıkmış olan Papa, aile üyeleri arasında hasta ya da engelli bulunan ve kurayla seçilen 3 Suriyeli aileyi uçağına alarak Vatikan’a götürdü.

Haberin Devamı

KATOLİK dininin ruhani lideri Papa Françesko ‘komşu ülkelerin halkları’ diyerek kastettiği Türk halkına mültecilere ilk andan itibaren gösterdiği yakınlık için teşekkür etti. Önce Yunanlara teşekkür eden Papa, “Diğer komşu ülkelerin halkları, gurbet yolunu seçmek zorunda kalan pek çok insana ilk andan itibaren iyi niyetle yaklaştılar. Onlara da teşekkür ederim. Hepimiz mülteciyiz. Mülteciler ve göçmenler rakam değil, ismi ve her birinin ayrı bir hikayesi olan insanlardır” dedi.

Papa, aile üyeleri arasında hasta veya engelli bulunan kişiler arasından kurayla seçilen üç aileden oluşan 6’sı çocuk 12 Suriyeliyi uçağına alarak Vatikan’a götürdü. Papa bu jestinin tamamen insani olduğunu söyleyerek, “Burada Türkiye ve Yunanistan (Avrupa Birliği) arasındaki anlaşmalara ilişkin siyasi bir spekülasyon yok, çünkü bunları çok iyi bilmiyorum, bunları gazetelerde gördüm. Bu küçük bir jet ve denizde sadece bir damla. Evet küçük bir jest, ama ihtiyacı olanlara el uzatmak için bunu hepimiz yapmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

YÜZÜNÜZE BAKAMIYORLAR

Ortodoks lideri Fener Patriği Bartolomeos ise “Sınırları kapatanların katı tavırları karşısında matem tuttuk. Kardeşlerim, sizlerden korkanlar yüzlerinize, gözlerinizin içine bakamıyor. Sizler, savaştan ve açlıktan kaçtınız. Ege, Akdeniz akrabalarınıza mezar oldu. Sizi hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu. İki din adamı, Türkiye-AB anlaşmasının yürürlüğe girdiği 20 Mart’tan sonra Midilli’ye gelen yaklaşık 3 bin 500 mülteci ve göçmenin kaldığı Moria mevkiindeki geçici barınma merkezini ziyaret ettiler. Mülteciler, Papa’dan yardım istediler.

İki din adamı, 8 mülteciyle birlikte mantarlı pilav, helva, zeytinden oluşan öğle yemeği yedi. Mönü, Ortodoksların 1 Mayıs’daki Paskalya Bayramı öncesi 40 günlük oruçta olmaları ve et ya da balık yememelerinden kaynaklandı. Ortak bildiride ise dünya kamuoyuna mülteci sorununa cesaretle yaklaşılması, mültecilere iltica hakkının tanınması ve savaşların sona ermesi için çaba sarfedilmesi çağrısı yapıldı. .

Midilli’den 12 Suriyeli aldı

Haberin Devamı

Roma’ya gitme hakkı kazanan üç ailenin Suriyeli Müslüman olduğu bildirildi. İki aile Şam’dan diğeri ise Deyr ez Zor’dan.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!