Mültecilere İftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Mültecilere İftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 12:37

Mültecilere İftar yemeği

Haberin Devamı


ERZURUM, (DHA)- Val Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'da ikamet eden Suriye, Afgan ve İranlı ailelere iftar yemeği verdi.
    Valilik koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, Göç İdaresi, AFAD ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile Kent Meydanındaki Büyükşehir Belediyesi iftar çadırında düzenlenen yemeğe, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güral Alpar, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ,STK temsilcileri ile mülteciler katıldı.
    Vali Seyfettin Azizoğlu, mülteci aileler ile çocuklarının sorunları dinledi, çeşitli hediyeler verdi ve sohbet etti. Vali Azizoğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
    ”Ev sahipliğinin, inancımızın gerektirdiği duyguyu ve hassasiyeti bu insanlarımıza göstermek durumundayız. Bugün burada bu insanlarımızla lokmalarımızı paylaştık. Onlar bizim misafirlerimiz. Erzurum halkı buradaki bu insanlarımıza ramazanın her günü en güzel şekilde destek oldu, yardım etti. Evlerine misafir oldu, sofralarını onlarla paylaştı. Bugünde biz toplu olarak belediyemizle, ilgili kurumlarımızla,  sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte misafirlerimizle beraber olduk. İnşallah bundan sonrada ramazanımızı huzur ve barış içerisinde geçiririz. Buradaki misafirlerimizde tez zamanda  özledikleri güzellikleri aradıkları mutluğu, huzuru kendi ülkelerinde görürüler.”

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!