Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi: Mülteci sorunu sadece Türkiye'nin sorumluluğunda değil paylaşılmalı

Güncelleme Tarihi:

Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi: Mülteci sorunu sadece Türkiyenin sorumluluğunda değil paylaşılmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 17:19

Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi: Mülteci sorunu sadece Türkiye'nin sorumluluğunda değil paylaşılmalı

Haberin Devamı

 Hakime TORUN / ANKARA (DHA) - MÜLTECİLER Yüksek Komiseri Filippo Grandi mülteci krizine ilişkin, "Duvarlar kurularak değil barışçıl çözümler ile mültecilerin önüne geçilebilir. Mülteci sorunu sadece Türkiye'nin sorumluluğunda değil paylaşılmalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'yi, Ev Sahibi Ülke Anlaşmasını imzalayarak basın açıklaması yaptı. Anlaşmaya ilişkin Çavuşoğlu, "Anlaşma ile yüksek komiserliğin temsilciliği yasal bir hüviyete kavuşmuş oluyor. Türkiye'de yaşayan göçmen ve mültecilere insani ve diğer her türlü yardımın teminini mümkün kılıyor. Anlaşmayı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

"MÜLTECİ SORUNU SADECE TÜRKİYE'NİN SORUMLULUĞUNDA DEĞİL PAYLAŞILMALI"

Mülteci krizine ilişkin, Filippo Grandi, "İşbirliğimiz, son yıllarda Suriye krizi ve diğer gelişen gelişmeler ile daha ilerlemiş düzeydedir. Bugünkü ziyaretimde özellikle dünyada en çok mülteciye ev sahibi yapmasından dolayı müteşekkirlerimi iletmek ile başladım. Türkiye'nin gösterdiği cömertliğin altını çizmek gerekir. Teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Bunun sadece Türkiye'nin sorumluluğunda olmadığının paylaşılması gereken bir sorumluluk olduğunun altını çizmek isterim. Aynı zamanda Türkiye'yi barışçıl çözümlerini geliştirmesi konusundan bahsetmek isterim. Sadece Suriye'de değil Afganistan ve İran'da da barışın getirilmesi konusunda yapılan çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Sınırlar, duvarlar kurularak değil barışçıl çözümler ile mültecilerin önüne geçilebilir" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!