'Mülteciler gibi göç ediyorlar'

Güncelleme Tarihi:

Mülteciler gibi göç ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 21:42

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu’da kazılan hendeklere ve çatışmalara değinerek, “Hendekleri kazanlar şunu unutmasınlar, Türkiye’ye en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz. Suriyeli mülteciler gibi göç ediyorlar. Yazık günah değil mi? Böyle bir tablo Türkiye’nin kaldıracağı bir tablo değil” dedi.

Haberin Devamı

Mülteciler gibi göç ediyorlar

Suruç’ta terör örgütü IŞİD’in canlı bombalı saldırısında ölenlerin ailelerinin de izlediği CHP grup toplantısında Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

HENDEK TEPKİSİ

“Allah kimseye evlat acısı vermesin. Suruç’a gidiyorlar ve bir canlı bomba 33 çocuğumuzu aramızdan alıyor. Araştırma Komisyonu kurulmasını istedik. Kimin kusuru, kabahati var, yasama organı araştırsın dedik, AKP ve MHP’nin milletvekilleri parlamentonun olağanüstü karar almasına ret oyu kullandı. AKP milletvekillerine sesleniyorum. Gösterdiğimiz duyarlılığı siz de gösterin eğer bunları yapmayacaksak bu parlamentoda ne işimiz var?
Belli bölgelere girilmiyor, hendekler kazılmış. Hendekleri kazanlar şunu unutmasınlar, Türkiye’ye en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz. Güvenlik güçleri bir kentin meydanlarında gezmeyecekse ne zaman gezecek. Suriyeli mülteciler gibi göç ediyorlar. Yazık günah değil mi? Böyle bir tablo Türkiye’nin kaldıracağı bir tablo değil. 2002’de iktidar oldular, terör yoktu. ‘Terör sorununu buyurun çözün’ dedik. ‘Bize sorarsınız bu sorun ancak böyle çözülür’ diye mektup verdim. Bildiklerini yaptılar ve Türkiye’yi bu noktaya getirdiler. Bu insanlar göç etmeye başladılar. Nereye kadar gidecekler? Acaba, siyasi iktidar bunun sorumluluğunu üstleniyor mu, hata yaptım diyor mu?
Türkiye’nin sorunları fazla, bir de Irak’ı eklediler. Tankları gönderdik, arkadan kahramanlık edebiyatı yaptılar. Efendim ‘kimse geri gönderemez.’ Merkezi hükümet izin vermiyor, niye daha önceden izin almıyorsun? Efelendiler, şimdi geri çekiliyorlar. Türkiye’nin saygınlığını ayaklar altına almak için sana bu yetkiyi kim verdi?

Haberin Devamı

 EL KOYMA YÖNTEMİ

Sivas’ta bir demir çelik fabrikası var. Geçen hafta orada işçiler eylem yapıyordu. 40 bin dönüm arazide kurulan bir fabrika var, 115 ailenin lojmanı var, açıldığında 747 çalışanı var, 360 milyon dolara mal olmuş, 10 milyon dolara özelleştiriliyor. Sonunda fabrika bir mafya liderinin eline düşüyor. Son 12 yılda ancak iki yıl düzenli maaş alabiliyorlar. Vali ve defterdar kayyum tayin ediliyor. AKP milletvekilleri ‘mafya liderine gücümüz yetmiyor’ diyorlar. İşçiye yetiyor. Sen o mafya lideriyle zaten kardeşsin, sorun orada.” 

Haberin Devamı

Mülteciler gibi göç ediyorlar

OĞLU DA DİNLEDİ

CHP’nin Meclis grup toplantısını Suruç katliamında ölen gençlerin aileleri de izledi. Sürpriz konuk ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’ydu. Kerem Kılıçdaroğlu, babasını dikkatle dinledi ve sık sık alkışladı. (Selahattin SÖNMEZ/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!