Mülteciler birbiriyle kavga etti 14 yaralı var

Güncelleme Tarihi:

Mülteciler birbiriyle kavga etti 14 yaralı var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 15:46

Almanya'ya sığınan mülteciler Hessen eyaletinde kaldıkları geçici barınma yurdunda birbiriyle kavga ettiler.Kassel kentinde çıkan kavgada üçü polis, 14 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Polisin verdiği bilgiye göre yemek dağıtımı sırasında çıkan kavgaya 400 kişi dahil oldu. Saatlerce süren kavga boyunca mülteciler eline geçirdikleri ne varsa birbirlerine attı. Kavgayı ayırmak için olay yerine 50 polis sevk edildi.

Polis, kavgaya karışanları ayırmak için biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Kavganın çıktığı yurtta bin 500 mülteci kalıyor. Hatırlanacağı gibi geçen Cuma günü de Leipzig kentinde Suriyeli ve Afgan mültecilerin barındığı yurtta kavga çıkmıştı. 200 mültecinin karıştığı kavgayı polis uzun süren çabalar sonucu ayırabilmişti.

Mülteciler birbiriyle kavga etti 14 yaralı var

ÖNLEMLER ALINMALI

Son zamanlarda mülteciler arasında sık sık kavgaların çıkması polisi endişelendiriyor. Polis Sendikası İkinci Başkanı Jörg Radek yaptığı açıklamada gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Radgek “Polise yüklenen sorumluluk çok fazla. Polis son limitte çalışıyor. Sık sık polis mülteci yurtlarında çıkan kavgalara müdahale etmek için çağrılıyor. 750 kişinin kalabileceği bir yurda 4 bin kişi yerleştirilirse elbette insanlar agresifleşiyor. Kavga çıkan yurtlara bizim polis ekiplerini göndermemiz yetmiyor” dedi.

Mülteciler arasındaki çatışmaların önlenmesi için sığınmacıları etnik gruplara göre barınma yerlerine gönderilmesi gerektiğini de belirten Radek “Şiddetin yaşanmaması için her şeyi yapmak lazım. Mültecilerin dini inançlarına göre ayrılmasını gerekli görüyorum” dedi.

Almanya'ya sığınan mülteciler 16 eyalet içinde şimdiye kadar bir tek Thüringen eyaletinde etnik kökenine göre ayrı ayrı barınma yerlerine yerleştirildi. Farklı partilere mensup siyasiler de yaptıkları açıklamada özellikle Hristiyan, Ezidi ve diğer farklı inançlara mensup mültecilerin korunması için özen gösterilmesini talep etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!