Mülteci yurdunu benzin döküp yakan itfaiyecinin cezası belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Mülteci yurdunu benzin döküp yakan itfaiyecinin cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 10:16

Asıl işi yangın söndürmek. İnsanlara yardım etmek. Yangından can kurtarmak. O ise görevinin aksine insanları yakmayı amaçladı. Hatta öldürmek için yangın çıkardı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hagen kentindeki itfaiye teşkilatında çalışan itfaiye eri, mülteci yurdunu kundakladı. Yaşları 15 ile 65 arasında değişen yedi kişiyi yaralandı. Savaştan kaçıp daha güvenli buldukları Almanya’ya sığınan mültecileri ölümden kundakçı itfaiye erinin iş arkadaşları son anda kurtarmıştı. Kundakçı çıktığı mahkemede altı yıl hapis cezası aldı.

BABAANNEMİ KORUMAK İÇİN

Hakim karşısına çıkan 26 yaşındaki itfaiye eri Dirk D. ile kundaklama sırasında ona yardımcı olan suç ortağı 24 yaşındaki Manuel N.’nin davası sonuçlandı. Son duruşmada kararı açıklayan hakim, iki sanığa da acımadı. Dirk D. altı yıl, Manuel N. beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede kendisini, “Mülteciler gelince şiddet olayları arttı. Cinsel suçlarda artış oldu. Mültecilere karşı arkadaşlarımı, babaannemi ve tanıdıklarımı korumak için böyle bir şey yaptım” sözleriyle suçunu itiraf eden itfaiye eri, beraberinde getirdiği bir bidon benzinle mülteci yurdunu geçen yıl ekim ayında kundaklamıştı. Hakim, sanıkların yabancı düşmanlığı motivasyonuyla adam öldürmeyi hedeflediğini gerekçe göstererek sanıklara altı ile beş yıl hapis cezası verdiğini kararında açıkladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!